Latvijas Universitātes Vēstures muzeja zālē (Raiņa bulv. 19, 415.telpā) tika atklāta Ilgoņa Vilka fotoizstāde. Tajā aplūkojamas pēdējos desmit gados tapušas fotogrāfijas, kurās Latvijas Universitātes pasniedzējs un labi zināmais astronoms parāda pasaules krāsainību. Izstāde aplūkojama līdz 2011.gada 31.janvārim.

Ar Latvijas akadēmisko vidi saistītiem cilvēkiem Ilgoņa Vilka vārds komentārus neprasa - Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes pasniedzējs, vairāku grāmatu autors, žurnāla "Terra" galvenais redaktors, Latvijas Universitātes Zinātņu un tehnikas vēstures muzeja direktors, arī Astronomijas institūta pētnieks, bieži dēvēts par Latvijas astronomijas seju.

Viens no izstādes iemesliem ir nosvinētā apaļā jubileja, kas ir labs atskaites punkts, lai paraudzītos uz iepriekšējos gados paveikto.

Izstādi raksturo krāsainība - cits aiz cita savirknējas mirkļi, kas tverti kā Latvijā, tā arī ārpus tās.

Ilgonis Vilks ļauj ieraudzīt, piemēram, smalkas detaļas no svētku gājiena Spānijā, kā arī parāda piejūras mola vienkāršo pievilcību. Pats izstādes autors sev raksturīgajā asprātībā atgādina: "Mēdz teikt: ja neierobežotam skaitam mērkaķu bezgalīgi ilgi ļautu klabināt datora taustiņus, viņi uzrakstītu visus Šekspīra darbus. Tas atgādina situāciju modernajā fotogrāfijā, kad digitālajā ērā fotoaparāta slēdzi var spiest, cik gribas. Pa reizei gluži nejauši sanāk labs kadrs, trāpīgi notverts mirklis, vai arī gaisma krīt tik kolosāli, ka atliek tikai to fiksēt. Var darīt arī citādi - rūpīgi pārdomāt katra kadra sižetu, kompozīciju, izgaismojumu. Bet visos gadījumos ir jāredz pasaule savā, īpašā veidā. Jo fotoaparāts tikai fiksē fotogrāfa ieraudzīto."

Izstādē, kurā iespējams iepazīties arī ar Ilgoņa Vilka sastādītajām mācību grāmatām un aplūkot visus līdz šim iznākušos žurnāla "Terra" numurus, skatāmi gan apzināti tvertie, gan nejaušie foto mirkļi, kas tapuši pēdējos desmit gados. Kura ir kura - uzminiet paši!