22. janvārī plkst. 13.00 viesnīcas Fontaine Royal 2. stāvā tiks atklāta foto izstāde "Gandrīz miruši". Izstāde ir Liepājas Universitātes studiju programmas "Jauno mediju māksla" otrā kursa fotomoduļa galadarbu apkopojums.

Studentu veidotie foto darbi ir stilizētas atsauces uz fotovēstures klasiķiem. No Rodčenko krievu konstruktīvisma līdz Filipa Halsmana modernismam, no čehu sešdesmitajiem līdz mūsdienu latviešu konceptuālistiem, no fotomākslu praktizējošiem kinorežisoriem līdz foto un astronomijas sintēzei.

Liepājas Universitātes Bakalaura studiju programma "Jauno mediju māksla" ir vienīgā sava veida studiju programma Latvijā. Tā liek uzsvaru uz multimediju tehnoloģijām un jauno mediju filosofiju, apvienojot tās ar klasiskās mākslas principiem. Mācības šajā programmā noris pēc moduļu sistēmas, kuru galadarbi allaž ir sabiedrībai publiski pieejami projekti. Studenti apgūst tādus priekšmetus kā vizuālās mākslas valoda un teorija, skaņu māksla, vizuālā komunikācija, 3D interaktīvo mediju valoda u.c. Studiju process notiek sadarbībā ar mediju centru RIXC, radošo darbnīcu pasniedzējiem kā arī ārzemju vieslektoriem.

Izstāde apskatāma 22. un 23. janvārī no plkst. 12.00 - 18.00, ieeja izstādē bezmaksas.