Ieva Rozentāle "Intīms"Jaunā fotogrāfe Ieva Rozentāle savā pirmajā personālizstādē "Intīms" piedāvā jaunu un mūsdienīgu skatījumu uz sievietes akta žanru melnbaltajā fotogrāfijā. Izstāde "Intīms" tiks atklāta 2010.gada 13. decembrī plkst. 15:30 skaistumkopšanas salonā "SSV studio", Rīgā, Kr. Valdemāra ielā 33.

Izstādes atklāšanā 2010. gada 13. decembrī plkst. 15:30 visiem interesentiem būs iespēja tikties ar fotogrāfi. Izstāde apskatāma līdz 2011. gada 3. janvārim. Izstāde apskatāma visiem interesentiem skaistumkopšanas salonā "SSV studio" darba laikā: P.,O.,C - 10:00 - 21:00, Tr., Piekt. -7:00-21:00.

Fotogrāfe Ieva Rozentāle šajā izstādē aicina skatītāju ieraudzīt sievietes tēlu, kas būtiski atšķiras no tā, kā sievietes loma tiek interpretēta sabiedrībā. Ikdienā sievietes tēls nereti tiek vērtēts pēc patērētājsabiedrības standartiem un sociālā statusa.
Savukārt izstādē "Intīms" akcents tiek likts uz dabisko sievietes skaistumu - sievietes ķermeņa smalkajām un daudzveidīgajām formām, kuru izteiksmību atklāj gaismēnu spēle melnbaltajos fotoattēlos. Akta žanrs melnbaltajā fotogrāfijā tiek uzskatīts par vienu no sarežģītākajiem fotogrāfijas uzdevumiem, un jaunā autore savā pirmajā personālizstādē pierāda gan savas tehniskās prasmes, pārvaldot melnbaltās fotogrāfijas izteiksmes līdzekļus, gan arī izkoptu un izsmalcinātu izpratni par estētiku. Viens no izstādes mērķiem ir mudināt skatītāju apstāties, atgūties no ikdienā valdošā haosa un steigas, un kaut uz mirkli izbaudīt mierpilno un estētisko gaisotni, kāda valda Ievas Rozentāles fotogrāfijās.

Autore īpaši pateicas skaistumkopšanas salonam "SSV Studio" (www.sievietesstudija.lv), firmai SIA "Jānis Vītiņš un kompanjoni" par fotogrāfiju izgatavošanu (www.jvk.lv, www.vitafoto.lv), kā arī ierāmēšanas salonam "Rāmju Dizains" par atbalstu rāmju izgatavošanā un ierāmēšanā (www.ramjudizains.com).

Ieva Rozentāle dzimusi 1989. gadā Smiltenē. Pašlaik studē fotogrāfiju un kultūras menedžmentu Latvijas Kultūras koledžā. Fotografē kopš pamatskolas gadiem, bet tikai ar laiku sapratusi, ka fotogrāfija ir viņas dzīves aicinājums. Studiju laikā Ieva piedalījusies grupu izstāžu veidošanā un projektu rīkošanā kopā ar kursa biedriem - izstādēs "Pašportrets bez robežām", "Studijas Fotogrāfija" un "Centrāltirgum 80".
Dalība mākslas dienu ietvaros rīkotajos projektos -"Ziedoņdārza Stāsti"- 2009.gadā un "Krāsu labirints. Ziedoņdārza Stāsti 2010" -2010.gadā.


Plašāka informācija par izstādes autori:
http://rozentaleieva.wordpress.com

Informācijai:
Fotogrāfe Ieva Rozentāle
Tel.: +371 28366792
E - pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.