Ievas Brokas foto Enkurs. Pietura Liepājā.Jaunās fotogrāfes Ievas Brokas pirmo personālizstādi atklās 2011. gada 6. janvārī plkst. 16:00 Rīgas 85. vidusskolā, Nīcgales ielā 22. Izstāde būs apskatāma līdz 2011. gada 28. janvārim no plkst 8:00 - 17:00.

"Skaties šodien, rīt tā būs vēsture"- ar šādu moto fotogrāfe Ieva Broka piesaka savu pirmo personālizstādi. Izstādes mērķis ir pievērst uzmanību Liepājas ostai un tās attīstībai, kurai vēl ir saglabājusies pagājušā gadsimta elpa, un ar fotogrāfiju palīdzību radīt vizuālu priekšstatu par Liepājas ostas darbību.

Izstādē būs apskatāmas piecpadsimt krāsainas fotogrāfijas. Fotogrāfijas tapušas vienas dienas ietvaros. Fotogrāfijas atspoguļo Liepājas ostas piekrasti, zvejniecību, kuģniecību, kur spilgti iezīmējas pagājušais gadsimts. Fotogrāfijā par sev tuvāko Ieva Broka uzskata formas, faktūru, dabas un vides estētiku, tādēļ darbos autore izvēlējusies pievērsties atsevišķiem fragmentiem, izcelt industriālās vides krāsainību.

Liepājas osta kļuvusi par fotogrāfes iedvesmas avotu, jo tā atklāj gan rosīgu šodienu, gan bagātu vēsturi. Liepājas osta ir piedzīvojusi dažādus pārbūves darbus, kas veicināja tās attīstību. 19. gadsimta vidū sāka darboties Liepājas bāka, kura strādā vēl šodien. Ostas moli un viļņlauži kalpo vēl šodien un saglabājušies tādā pat izskatā kā toreiz.

Ieva Broka dzimusi 1989. gada 22.aprīlī Kuldīgā. Ar fotografēšanu nodarbojas kopš 2005. gada. Fotogrāfiju apgūst Latvijas Kultūras koledžā. Strādājusi praksē fotoziņu aģentūrā F64 un fotostudijā "Secret Garden Studio" pie profesionālā fotogrāfa Valta Kleina. Ieva Broka piedalījusies grupu izstādēs un projektos, to skaitā "Ziedoņdārza stāsti" (2009; 2010), "Krāsu labirints" (2009), "Cultural Perceptions: USA - Latvia" (2010), projekts "Centrāltirgum 80" (2010). Par nozīmīgu sasniegumu Ieva uzskata Viskonsīnas Eau Claire universitātē (ASV) kopā ar kursa biedriem izstādīto projektu „Divas valstis, divi skatījumi". Šī izstāde bija skatāma arī Hāsas Tēlotājmākslas muzejā Viskonsīnā un Latvijas Vēstniecībā Vašingtonā.

Papildu informācija par izstādi un fotogrāfiju autori: www.ievabroka.webs.com un http://lkkfoto.weebly.com/ieva-broka.html

Autore pateicas Rīgas 85. vidusskolai par ekspozīcijas telpas nodrošināšanu, SIA "MIND Management" par atbalstu foto rāmju iegādei (www.mindstorm.lv, www.mind.lv), SIA "Drukas Pasaule" par plakātu nodrošināšanu un izgatavošanu (www.drukaspasaule.lv)