Ieva Štrāle "viss būs labi!"Šī gada nogalē radio "NABA" klubā "NABAKLAB" būs apskatāma fotogrāfes Ievas Štrāles personālizstāde "Viss būs labi!". Izstādē būs iekļautas desmit krāsu fotogrāfijas, kuru galvenā varone ir fotogrāfiju autores vecmāmiņa Aija Štrāle (2011.gada februārī svinēs savu 84. jubileju). Caur savas vecmāmiņas Aijas tēlu un dzīves pieredzi autore aicina ar citām acīm palūkoties uz veselas paaudzes vērtībām.

Mākslinieces vecmāmiņa Aija nāk no laukiem, tur viņa dzīvojusi, mācījusies un strādājusi visu savu mūžu. Lauku cilvēku zināšanas, gudrība un pieredze mūsdienās kļūst par nenovērtētu bagātību, uzskata I. Štrāle. "Daudzi jau tagad dodas "laimi meklēt" pilsētās, bet ir cilvēki, kuri meklē iespējas atgriezties un dzīvot laukos," norāda fotogrāfe.

Izstāde būs par dzīvi, par dzīvesveidu, un Aija ir tikai viens no piemēriem, kā mākslinieces vēstījumu nodot sabiedrībai. "Mana Ome ir tikai viens no labajiem un foršajiem piemēriem, ja runājam par lauku cilvēkiem. Ir vēl vairāki citi - zinu daudzus cilvēkus, kuri dzīvo vai atgriežas laukos, un neaizmirst par vietu un cilvēkiem, kas tos uzaudzinājuši," stāsta I. Štrāle.

Fotogrāfe uzskata, ka laukos ir daudz dažādu iespēju, tikai jāmāk tās saskatīt. "Lauki daudziem asociējas ar trim nozīmēm - tā ir lauku iedzīvotāju dzīvesvieta; pilsētnieku atpūtas vieta un vieta, no kurienes gūstam veselīgu, bioloģisku pārtiku. Tomēr laukos ir kas vairāk - vecie cilvēki nes sevī sentēvu "maģiju". Sastrādātie tīrumi, gudrības, parašas un padomi, kas veidojuši mūs visus, noteikti ir lietas, kuras nevajadzētu aizmirst! Ir vērts runāt par šo tēmu un katram apdomāt savas iespējas un prioritātes. Man pašai pēc skolas beigšanas ir plāni saistībā ar laukiem. Galvenais darīt!" stāsta jaunā māksliniece.

Ieva Štrāle (dz.1989.g.) ir fotogrāfe, kura pamatā nododas subjektīvajam fotodokumentālismam, lietām pieejot ar vienkāršības šarmu un mīlestību pret cilvēka sejas naratīvu. Māksliniece piedalījusies dažādos projektos ("Centrāltirgum 80" 2010.g., "Ziedoņdārza stāsti", 2009.g.), kā arī deviņās grupu izstādēs, kuru ietvaros jaunās fotogrāfes darbi aizceļojuši arī uz ASV, Hāsas Tēlotājmākslas muzeju Viskonsīnā, kā arī uz Latvijas vēstniecību Vašingtonā (Cultural Perceptions: USA - Latvia, 2010.g.).

Visi interesenti ir mīļi aicināti uz izstādes "Viss būs labi!" atklāšanu klubā "NABAKLAB" (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā) 2010.gada 15. decembrī, plkst. 18:00 ("NABAKLAB" atvērts katru dienu no 12:00).

"Promo" video YouTube.com portālā: www.youtube.com

Izstādes norises laiks: 2010. gada 15. decembris - 2011. gada 5. janvāris
Izstādes atklāšana: 2010. gada 15. decembris, plkst. 18:00
Norises vieta: Rīga, "NABAKLAB" (Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 12, Rīga)

Papildus informācijai sazināties ar:
Fotogrāfi Ievu Štrāli
m. tel. +371 2 6246063
e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.ievastrale.com