Ventspils - puķu un strūklaku galvaspilsēta ir skaista jebkurā gadalaikā. Rudens krāsu daudzveidību piejūras pilsētā caur fotoobjektīvu vērojis vetiņos labi zināmais fotogrāfs Juris Presņikovs.

Pilsētas viesi Ventspils apskatei var izmantot kādu no četriem Tūrisma informācijas centra izstrādātajiem pastaigu maršrutiem. Ar speciāli izveidotas kartes palīdzību latviešu, krievu, vācu, angļu, lietuviešu un igauņu valodā, sekojot norādēm, ikvienam arī bez gida palīdzības būs iespēja izstaigāt Vecpilsētu, Jaunpilsētu, Ostgalu un piejūras zonu.

Var doties uz rosīgo, krāšņi ziedošo, veldzējošiem parkiem un strūklakām bagāto Jaunpilsētu, bet tiem, kuri vēlas iepazīt gleznainu namiņu un šauru, bruģētu ieliņu romantiku, jādodas pastaigā pa Ostgalu. Piejūras maršruts apvieno aktīvu atpūtu akvaparkā, Džungļu takā, Bērnu pilsētiņā un Piedzīvojumu parkā ar Piejūras brīvdabas muzeja, unikālās Enkuru takas un Reņķa dārza apmeklējumu. Senatnes mīļotājiem jāpakavējas Vecpilsētā, kas ļaus iepazīt senajās celtnēs, ielās, laukumos un parkos glabāto turpat 720 gadus seno pilsētas vēsturi, kas šodien pārsteidz ar drosmīgu modernās arhitektūras klātbūtni.

Foto galerija: http://foto.delfi.lv/album/63406/

Ceļojumu maršrutus varat atrast mājas lapā www.tourism.ventspils.lv