Bērziņš Soms Juris "Trīs vīri ceļas kaujai"Šogad Latvijas hokejs svin apaļu 80 gadu jubileju un svinību ietvaros norisinājās fotokonkurss "Sarauj, fotogrāf!". Konkursu sadarbībā ar Latvijas Hokeja federāciju, hokeja komandu "Dinamo" un hokeja skolu "Rīga" rīkoja tirdzniecības centrs "ORIGO". Īpašu dāvanu Latvijas iedzīvotājiem Lielā Hokeja jubilejā sagādājuši Sergeja Žoltoka fonds, Latvijas Hokeja federācija un profesionālā sporta fotogrāfs Zigismunds Zālmanis - brīvdabas izstādē pie t/c "ORIGO" izliekot apskatei īpaši vērtīgas vēsturiskas fotogrāfijas no leģendārā Latvijas spēlētāja Sergeja Žoltoka pēdējā Pasaules čempionāta hokejā (2004.gads, Prāga).

Nupat noslēgusies konkursa pirmā kārta, kurā piedalījās vairāki simti foto entuziasti. Žurnālista, fotogrāfa un pasniedzēja Imanta Žīgura vadītā žūrijas komisija, kuras sastāvā ietilpst hokeja komandas "Rīgas Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers, laikraksta "Diena" pārstāvis, galvenais redaktors, profesionālā sporta fotogrāfs Ilmārs Znotiņš un hokeja skolas "Rīga" direktors Dainis Locis, atlasījusi 100 labākos darbus. Pirmās kārtas uzvarētāju darbi sākot ar 24. februāri būs apskatāmi t/c "ORIGO" lielformāta brīvdabas izstāžu galerijā stacijas laukumā.
Konkursa 12 finālistu paziņošana un apbalvošana notiks 3. martā brīvdabas izstāžu galerijā. Apbalvošanas ceremonijā piedalīsies gan konkursa dalībnieki, gan arī žūrijas komisijas locekļi. Laipni aicinām visus piedalīties! Latvijas iedzīvotāji un viesi izstādi varēs aplūkot līdz pat marta beigām.
Hokejs Latvijā - tas ir dvēseles stāvoklis, dzīves veids. Ar to pārsteidzam ārzemniekus, lepojamies un stāstām gan draugiem, gan citiem pasaulē! Hokejs bildēs - tā ir būtiska mūsu vēstures sastāvdaļa ne tikai uz laukuma, bet arī ģērbtuvēs, treniņu laikā, kuriozās situācijās, skatītāju tribīnēs.