Origo "sarauj fotogrāf!"Hokejs Latvijā, tas ir dvēseles stāvoklis par ko ir pārsteigti ārzemnieki, taču mums tas ir dzīves veids, ar ko lepojamies un par ko nebaidāmies stāstīt gan draugiem, gan citiem pasaulē! Hokejs bildēs - tā ir būtiska mūsu vēstures sastāvdaļa ne tikai uz laukuma, bet arī ģērbtuvēs, treniņu laikā, kuriozās situācijās, skatītāju tribīnēs.

Aicinām piedalīties fotokonkursā, kura mērķis ir parādīt mūsu hokeju no dažādiem rakursiem. Fotokonkurss "Sarauj, fotogrāf!" norisināsies laikā no 24. janvāra līdz 31. marta (darbu pieņemšana no 24. janvāra līdz 14. februārim) un tiek aicināts jebkurš Latvijas iedzīvotājs, kas atrodas hokeja tuvumā un spēj rokās noturēt fotoaparātu, fotografēt un savus darbus iesniegt konkursam. Darbos var tikt atspoguļoti treniņi, spēles, kulminācijas un sagrāves, spēļu norises vietas, skatītāji, apkārtne, dinamiski kadri, portreti, žanru scēnas gan profesionālajā, gan amatieru hokejā. Vērtīgas balvas tiks pasniegtas 10 nominācijās

Fotokonkursam "Sarauj, fotogrāf!" iesniegtajiem darbiem jābūt uzņemtiem Latvijā. Pirmajā konkursa atlases kārtā uzvarējušie 100 labākie darbi no 22. februāra tiks izstādīti t/c "ORIGO" brīvdabas lielformāta izstāžu galerijā. Nākamā kārtā, žūrija izvērtējot pirmās kārtas uzvarētājus, atlasīs 10 labākos darbus, kuru autori iegūs vērtīgas balvas.

Konkursa žūrijas komisiju vadīs žurnālists, fotogrāfs un pasniedzējs Imants Žīgurs, komisijas sastāvā ietilpst hokeja komandas "Rīgas Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers, laikraksta "Diena" pārstāvis galvenais redaktors, profesionālā sporta fotogrāfs Ilmārs Znotiņš un hokeja skolas "Rīga" direktors Dainis Locis.

Autori savus darbus dalībai fotokonkursā var iesniegt gan elektroniski konkursa projekta vadītājai Olgai Kull pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai personīgi CD/DVD disku nododot t/c "ORIGO" Pulksteņa torņa 11. stāvā. Ar konkursa noteikumiem un darbu tehniskajiem nosacījumiem var iepazīties www.origo.lv. Papildus informācija pa tālruni 67073030.


KONKURSS
"SARAUJ, FOTOGRĀF!"

1. Misija:
• Hokejs tas ir dvēseles stāvoklis!
• Hokejs tas ir aizraujoši!
• Hokejs tas ir dzīves veids, par kuru vēlās pastāstīt pasaulei un dalīties tajā ar draugiem!
2. Konkursa dalībnieku un iesniedzamo fotogrāfiju tematika:
Tiek pieņemtas fotogrāfijas, kurās tiek atspoguļoti:
Sagatavošanās hokeja spēlei un treniņi; kulminācijas un sagrāves momenti, hokeja spēļu norises vietas; skatītāji; apkārtne; dinamiskie kadri; portreti; žanru scēnas. Konkursā var piedalīties Latvijas iedzīvotāji un viesi. Iesniegtām fotogrāfijām ir jābūt uzņemtām tikai Latvijā.

3. Žūrijas komisija:
• Imants Žīgurs - Žūrijas priekšsēdētājs, žurnālists, pasniedzējs;
• Jūliuss Šuplers - "Gada rīdzinieks 2010" hokeja komandas "Rīgas Dinamo" galvenais treneris;
• Ilmārs Znotiņš laikraksta "Diena" pārstāvis galvenais redaktors, profesionālā sporta fotogrāfs
• Dainis Locis - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Profesionālās ievirzes sportā izglītības iestādes Hokeja skola "Rīga" direktors

4. Nominācijas:

1. "Pirmie soļi hokejā"
2. "Juniori"
3. "Amatieru hokejs"
4. "Fani un hokeja līdzjutēji"
5. "Hokeja kuriozi"
6. "Nāc uz ledus - spēlēsim"
7. "Slavas mirkļi"
8. "Pārsteiguma kadrs"
9. Avīzes Diena nominācija
10. "Skatītāju simpātija"


5. Balvas:

Labākie 100 darbi tiks izdrukāti un izstādīti lielformātā t/c ORIGO;
No tiem tiks izvēlēti 10 labākie darbi katrā nominācijā, kuri saņems dažādas balvas saistībā ar hokeja tēmu - biļetes uz hokeja spēlēm, hokeja atribūtiku ar slaveno hokejistu autogrāfiem un citi patīkami pārsteigumi.

6. Darbu iesniegšanas noteikumi:
a) Fotogrāfijām jābūt ierakstītām CD/DVD diskā ar norādītu fotogrāfa vārdu, uzvārdu, fotogrāfijas nosaukumu, e-pasta adresi, tālruņa numuru.
b) iesniedzamo fotogrāfiju skaits ne vairāk par 5 gab.
c) vienas fotogrāfijas apjoms nedrīkst būt mazāks par 3000 x 2000 (pikseļi).
d) t/c ORIGO sagatavo - apstrādā (maketē, izvēlas drukāšanas tehniku) fotogrāfijas izvietošanai izstādē un citos sociālos interneta tīklos.

Darbu iesniegšanas datums: no 24.01.2011.
Darbu pieņemšanas beigu termiņš: līdz 14.02.2011.
Darbu iesniegšanas veids: e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
t/c Origo, Pulksteņtorņa 11.stāvs (jābrauc ar liftu līdz 10.stāvam un jāseko norādēm).
Darbu pieņemšanas laiki:
- pirmdienās, trešdienās, piektdienās no plkst. 17:00 - 19:00
Kontaktinformācijas e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Kontakttālrunis: 67073030
Papildus informācija par konkursu www.origo.lv
www.facebook.com/origokonkurss
Projekta vadītājs: Olga Kull

SARAUJ, FOTOGRĀF!

KONKURSA "SARAUJ, FOTOGRĀF!"
NOLIKUMS

1. Iesniegt drīkst tikai savus foto darbus - fotogrāfijas, kuras uzņemtas ar savu tehniku (fotoaparātu, mobilo tālruni).

2. Fotogrāfijas - kadra apjomam jābūt ne mazākam par 3000 x 2000 (pikseļi).

3. Fotogrāfijām ir jābūt uzņemtām tikai Latvijā.

4. Fotogrāfijas nerecenzējas un netiek atgrieztas īpašniekiem.

5. Konkursa rezultātus nevar apstrīdēt.

6. Fotogrāfiju atlases rezultāti tiek paziņoti tikai tiem labāko fotogrāfiju autoriem, kuri izturējuši konkursa pirmo kārtu, un kuru darbi tiks izvietoti t/c Origo lielformāta izstāžu galerijā, Rīgā, Stacijas laukumā.

7. Darbu iesniegšanas datums: no 24.01.2011. Darbu pieņemšanas beigu termiņš: līdz 14.02.2011. Fotogrāfiju konkursa pirmās kārtas dalībnieku foto darbi tiks izvietoti interneta vietnē un t/c Origo lielformāta izstāžu galerijā no 22.02.2011. Foto izstādes atklāšanas pasākums notiks 01.- 04.03.2011. plkst. 12:30.

8. Fotogrāfiju konkursa otrajā kārtā, no visiem konkursa pirmās kārtas dalībnieku foto darbiem tiks nominēti un apbalvoti 10 foto darbi.

9. T/c ORIGO bez papildus saskaņošanas, paskaidrojumiem un bez papildus atlīdzības, norādot konkrētā foto darba autora vārdu, uzvārdu ir tiesības izmantot konkursa dalībnieku foto darbus 3 gadus (pēc konkursa noslēguma) sava zīmola popularizēšanai un mārketinga aktivitātēm.

10. Konkursa dalībnieks iesniedzot fotogrāfijas foto konkursam un iepazīstoties ar augstāk minētiem noteikumiem apliecina iesniegto datu patiesumu, un piekrīt konkursa noteikumiem.