Izprast sieviešu domāšanu ir centušies ļoti daudzi. Par to ir uzņemtas gan kinofilmas, gan rakstītas grāmatas. Un pat anekdotes vēsta, ka ne viss sievietes teiktais nozīmē to, ko viņa ir burtiski pateikusi. Censties ieraudzīt dzīvi caur sievietes acīm - tā ir lieliska iespēja mēģināt saprast, ko domā sievietes. 27.februārī tirdzniecības centrā "Mols" tiks atklāta un līdz 20.martam būs aplūkojama foto izstāde, ko veidojušas tieši sievietes "Dzīve. Soli pa solim".

Fotogrāfijās attēloti objekti, kuri ieņem galveno lomu sievietes dzīvē - tie ir vīrieši, bērni; arī sajūtas, ar ko sastopas gandrīz katra sieviete - rūpes par savu dzīvi kopumā, vientulība, ilgas pēc sapratnes, laimīgas attiecības un daudz kas cits.
Fotogrāfiju autores ir sievietes, kuras apgūst foto mākslu profesionālā līmenī foto skolā "Fotomaster.lv". Viņu vidū ir gan pusaudzes, gan sievietes, kuru ikdiena paiet apvienojot darba un ģimenes dzīvi.
"Vecākajai sievietei, kura vēlas apgūt foto arodu foto skolā, ir 47 gadi. Arī viņas bilde ir iekļauta foto izstādē. Kā atzīst foto skolas pasniedzēji, sievietēm ar lielāku pieredzi ir spēja fotogrāfijās attēlot īstu dziļumu, atrast smalku dzīves uztveres pavedienu un attēlot to uz foto papīra. Un pats skaistākais ir tas, ka sievietes atrod sirdij tīkamu aizraušanos arī pēc tam, kad bērni ir izauguši un atkal ir vairāk brīvā laika sev. Ir ļoti svarīgi, lai sieviete jūtas piepildīta, tad arī apkārtējie jūtas mierīgāki un laimīgāki," komentē tirdzniecības centra "Mols" menedžere Lelde Gangnuse.
Foto skolas vadītāja Jeļena Pančeva stāsta, ka audzēknes skolā nonākušas dažādu iemeslu dēļ - vienai uzdāvināts labs fotoaparāts un viņa vēlas iemācīties to lietot, citai iepatikušās kādas fotogrāfijas un ir radusies vēlme apgūt ko līdzīgu. Bet visas vieno viens un tas pats - ar laiku fotografēšana kļūst par iemīļotu hobiju un dažām pat - par profesiju.
Sievietes apgūst iemaņas pie diplomētiem pedagogiem, fotogrāfiem, kuri guvuši atzinību un zelta medaļas Starptautiskajā Fotomākslas asociācijā, piemēram, Leonīds Tugaļevs, kura darbi neprasa komentārus. Viņš fotografējis gan slavenu cilvēku portretus, gan reportāžas un ainas no dzīves.