Egļevas noskaņas. A.Bondarenko fotoLatgales Kultūrvēstures muzeja fotogrāfs Aleksandrs Bondarenko līdz 31. martam piedāvā apskatīt fotogrāfiju izstādi "Egļevas noskaņas" un ļauties dabas vērojumam caur "fotokameras aci", izstāde eksponēta Baltijas Starptautiskās Akadēmijas Rēzeknes filiālē, Dārzu ielā 21/17.

Izstāde skatītāju aizved uz Egļevas ciemu Krāslavas novadā, kas 14 fotogrāfijās ļauj izbaudīt dabas noskaņas visos gadalaikos, sajust saules pieskārienus kokiem, tīrumiem un mājām Egļavā. Fotogrāfijās saule it kā nemanāmi ziemu pārveido pavasara ritmos, siena zārdā ļauj sasmaržot vasaru, atspulgā dzirdēt upes burbuļošanu zem ledus un vasaras puķu krāšņumā pamanīt rudeni. Dažādās noskaņas fotogrāfijās pārtapušas vairāk nekā 10 gadu garumā, viņš regulāri dodas uz Egļavu smelties iedvesmu radošām idejām, meklēt un atrast skaistumu laukos un cilvēkos.

Aleksandrs Bondarenko dzimis 1953. gada 11. maijā Sibīrijā, represēto vecāku ģimenē. Vadījis Rēzeknes KN bērnu fotopulciņu, fotoklubu "Rēzekne", no 1984.g. ir Latvijas fotogrāfu biedrības, no 1985.g. - Latvijas fotomākslinieku savienības biedrs. Kā fotogrāfs strādājis SIA "SAB", fotostudijā "Andijs" un SIA "Alba", kopš 1980.g. ir Latgales Kultūrvēstures muzeja fotogrāfs. A.Bondarenko fotogrāfijas publicētas vairākos muzeja bukletos un katalogos, Latvijas laikrakstos un žurnālos, grāmatās, tūrisma prospektos, atklātnēs un internetā, jaunākās: P.Apiņa grāmatā "Latvijas valsts 90 gadu", P.Zeiles grāmatā "Latgale un tās ļaudis". Piedalījies vairāk nekā 100 izstādēs Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Austrijā, Ukrainā un Moldāvijā. Saņēmis vairākas atzinības un godalgas Latvijas un starptautiskajos fotokonkursos (1979-2004), tostarp Latvijas Fotomākslinieku savienības sastāvā WORLD CUP fotokonkursā Lincā Austrijā iegūts Pasaules Kauss par sasniegumiem melnbaltajā fotogrāfijā (1997).