Ziemeļu pasakaNo 10. februāra līdz 20. martam Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12-9, būs skatāma Viktora Soboļeva fotogrāfiju izstāde "Ziemeļu pasaka".

Fotogrāfija kā mākslas žanrs lieliski iekļaujas Jaņa Rozentāla muzeja vidē, jo tai bijusi liela nozīme arī paša mākslinieka dzīves gaitā - viņš allaž izmantojis fotogrāfijas sniegtās iespējas savu gleznu kompozīcijas meklējumos. Mākslinieka atstātajā radošajā mantojumā ir saglabājušies vairāk nekā 500 viņa radītu foto uzņēmumu.

Izstādē "Ziemeļu pasaka" aplūkojamas Viktora Soboļeva fotogrāfijas, kas tapušas Norvēģijas ziemeļos - Vesterolē, Nurlandes apgabalā (Vesterålen, Nordland) 2010. gada rudenī un ziemā.

Vesteroles daba ir pasakaini skaista - fjordi, kalni, neparasta zilgana gaisma, kas raksturīga tieši šim reģionam. Novembrī gaismas paliek aizvien mazāk, un visbeidzot - 20. novembrī saule lec gadā pēdējo reizi. Tai dienā katrs cenšas saulīti uzlūkot, jo nākamreiz to redzēs tikai 21. februārī.

Lai arī pašu sauli redzēt nevar, tomēr dzīve turpinās un gaismu spēles arī. Stari, kas izlaužas pāri kalniem, veido pasakainus objektus dažādās krāsās. Ziema Vesterolē ir ziemeļblāzmu mednieku laiks, kad katrs cenšas to iemūžināt savā fotoaparātā.

Un, protams, troļļi! Bez tiem nevar pastāvēt neviena norvēģu pasaka... Arī šajās fotogrāfijās uzmanīgam skatītājam veiksies atrast kādu trolli.

Tuvāka informācija pa tālruni 67331641, 26586404 (Dace Vosa) vai e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv