Kartogrāfija galerijā ZazīRīgā darbu sāks jauna galerija - pirmā galerija, kura pilnībā nodarbosies tikai ar laikmetīgo fotogrāfiju. Galerija "Zazī" tiks atklāta 27. janvārī 18:00 ar Viktora Deščenko izstādi "Kartogrāfija".
Galerija "Zazī" - pirmā un pagaidām vienīgā galerija Latvijā, kura pilnībā nodarbosies tikai ar laikmetīgo fotogrāfiju. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā.

Uzskatot, ka darbu nozīme un makslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvās gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. "Mūs neinteresē tās fotogrāfijas, kuru vienīgā funkcija ir dekoratīvā, būt par krāsainu traipu uz sienas", - atzīmē galerijas direktore Tatjana Boguševiča: "Mēs stradājam ar autoriem, kuriem ir drosme domāt un fotogrāfijās izstāstīt par sevi un savu laiku. Ar autoriem, kuriem ir ko teikt". Galerijas mākslinieciskais konsultants ir pasaulē pazīstamais turku fotogrāfs Mehmets Kismets (Mehmet Kısmet), Stambulas Fotogrāfijas centra direktors.

Galerija tiek atklāta ar fotogrāfa Viktora Deščenko izstādi "Kartogrāfija".
"Kartogrāfija - tā ir ne tikai karšu veidošana, bet arī apkārtējās vides izpēte ar mērķi atrast īsto ceļu", - atzīmē autors: "Ar savām izjūtām, domām un iespaidiem aizpildot nepazīstamu vietu kontūras, es cenšos noteikt savu atrašanās vietu apkārtējā pasaulē. Šajā pasaulē es esmu redzējis gan mirāžas, gan mākslīgi radītas dekorācijas ar mērķi apmānīt vai apburt. Pētot apkārtējo pasauli, ar laiku saproti, ka atslēga tās izpratnei neatrodas kaut kur tālumā, bet gan tevī pašā. Jo vairāk tu izzini pats sevi, jo acīmredzamāks kļūst tas, ka sevī pašā ir vairāk neizpētītā un nesaprotamā, kā apkārtējā pasaulē".

Galerija "Zazī" tiks atklāta 27. janvārī 18:00 klusā vietā Rīgas vēsturiskajā centrā, Dzirnavu ielā 20 (FotoAkadēmijas telpās). Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks - darba dienās no 11:00 līdz 20:00.