Foto redzama  Malcenieku ģimene (fotogrāfs J. Vīksna)11. septembrī plkst.12:00 Cēsu Jaunajā pilī tiks atklāta Tēvu dienai veltīta izstāde "Mans tētis pats, pats...". Izstādē, lielformāta fotogrāfijās, būs redzamas 10 ģimenes, kuras pamatoti lepojas ar to, ka ģimenei ir labs tētis, kas piedalās bērnu audzināšanā un veiksmīgi prot savienot savu profesionālo karjeru ar ģimenes interesēm.

Izstāde tuvāk iepazīstinās ar Cēsu novadā dzīvojošiem tēviem, dažādu profesiju pārstāvjiem. Savu dalību izstādē atbalstījuši Cēsu SV. Jāņa baznīcas draudzes mācītājs - Didzis Kreicbergs, mūzikas skolotājs Ivars Rausis, vairāku grāmatu autors un rotkalis Daumants Kalniņš, uzņēmējs un mūziķis Tarmo Sildniks, brīvmākslinieks Indulis Jirgensons, uzņēmēji - Mārtiņš Malcenieks, Artis Rasmanis, inženieris Gundars Vaļģis, elektriķis Armands Veiss un vienkārši tēvs pēc aicinājuma Aigars Krafte. Spilgti un neatkārtojami savu individualitāti, kopības sajūtu, un mīlestību vienam pret otru, ģimenes atklāj īsos, savdabīgos stāstos. Izstādes mākslinieciski emocionālo noskaņu veidos fotogrāfa Jāņa Vīksnas melnbaltie ģimenes portretējumi.

Ar bērnu audzināšanas "zelta likumiem" un tēva mazajiem noslēpumiem varēs iepazīties ikviens izstādes apmeklētājs. Bet tiem, kas vēl tikai plāno savu ģimeni kuplināt ar mazām atvasēm, būs interesanti uzzināt, kādam tad ir jābūt tēvam, lai ģimene varētu teikt: "Mans tētis ir pats, pats labākais."

Tēva loma bērna audzināšanā ir svarīga, un pagājušā gadsimta tendence ģimenes modelī - māte audzina, tēvs strādā, ir mainījusies. Šobrīd vērojama tēvu aktīva līdzdalība bērna audzināšanas procesos un bērnam svarīgos dzīves notikumos. Ņemot vērā šī brīža mainīgo un trauslo ekonomisko situāciju, godināšanas vērtas ir ģimenes, kurās aug trīs un vairāk bērni. Tēvu diena mūsu sabiedrībā tiek "iedzīvināta" lēni, un šī izstāde ir kā pierādījums, ka tēvs var būt gan veiksmīgs savā jomā - izvēlētajā profesijā, gan arī būt labs tēvs saviem bērniem.

Izstāde Cēsu Jaunajā pilī būs skatāma bez maksas no 11.septembra līdz 11.oktobrim.