Uldis Balga ribasFotomākslas galerijā "Zazī" tiks atklāta Ulda Balgas fotogrāfiju izstāde "Deviņas ribas". Izstādē būs aplūkojamas fotogrāfijas no 1990.-tajos gados tapušās kolekcijas "Made in Reflex".
Uldis Balga (1953.g.) - ar fotogrāfiju nodarbojas kopš vidusskolas gadiem. Organizējis septiņas personālizstādes un piedalījies vairākās grupu izstādēs Latvijā un ārpus tās. Viņa darbi atrodami Latvijas Fotogrāfijas muzeja, Millersvilles Universitātes (ASV), Valkas novadpētniecības muzeja, Talsu novada muzeja kolekcijās.

Izstādes tēmu Uldis komentē šādi: "Šajā izstādē eksponētie darbi ir izlase no daudz lielākas kolekcijas "Made in Reflex". Darbi tapuši deviņdesmitajos gados fotogrupas ‘Reflex‘ studijas telpās Valkas kultūras namā. Pavadot daudz stundu šajā nelielajā telpā bez logiem manu uzmanību saistīja stūrī stāvošais apkures radiators un viņa tuvumā nejauši vai jauši nonākušie priekšmeti; notika sava veida personifikācija. Konceptuāli fotografēšana līdzinājās akta fotogrāfijai.Visi darbi izgatavoti uz sudraba bromīda un šķiedras pamata papīra ar vairāk vai mazāk pielietotu ķīmisko pēcapstrādi."

Galerija "Zazī" ir vienīgā galerija Latvijā, kura ir veltīta mākslas fotogrāfijai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. Galerijas mākslinieciskais konsultants ir pasaulē pazīstamais turku fotogrāfs Mehmets Kismets (Mehmet Kismet), Stambulas Fotogrāfijas centra direktors.

Izstāde "Deviņas ribas" tiks atklāta trešdien, 10. augustā, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20. Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks vasarā - darba dienās no 16:00 līdz 21:00. Sestdienās no 10:00 līdz 12:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 5. septembrim.