Jūlijs un augusts jau tradicionāli tiek uzskatīts par kāzu laiku, kad divi cilvēki vienojas laulības saitēm, radu un draugu acīs mirdz prieka asaras, jaunais pāris ieslīgst jūtu un emociju virpuļos un pienāk mirklis, kad top jauna ģimene. Veikalu tīkls "Maxima" ir par stiprām ģimenēm, tādēļ ikvienam "Maxima XXX" veikala K. Ulmaņa gatvē 88a apmeklētājam tiek dāvāta iespēja līdz pat 12. augustam baudīt un novērtēt Latvijas kāzu fotogrāfu iemūžinātos skaistos svinību mirkļus.

Izstādi organizē Latvijas Kāzu fotogrāfu asociācija (LKFA), un kopumā izstādē apskatāmi 27 darbi, kurus iesnieguši 16 dažādi autori - LKFA biedri: Liene Pētersone, Romualds Ignatjevs, Artūrs Romanovskis, Billijs Locs, Aiga Rēdmane, Gints Freimanis, Kristīne Grīnvalde, Vadims Siščikovs, Marats Grišins, Irina Kuzmina, Jānis Naglis, Jānis Konons, Gaits Ločmelis, Dmitrijs Mokejevs, Anna Gaļejeva, Rolfs Vendiņš, Linda Ratuta.

Kā atzīst fotoobjektīva pavēlnieki, labu kāzu fotogrāfu raksturo viņa pieredze, jo tie, kuri māk fotografēt kāzas, prot fiksēt gandrīz jebko. Kāzas ietver sevī gan reportāžu, gan mākslas foto, gan kluso dabu.

LKFA prezidents Dmitrijs Mokejevs atklāj, ka jaunajam pārim lielāka varbūtība tikt pie neparastām un skaistām fotogrāfijām ir tad, ja viņi paļaujas uz fotogrāfu un nebaidās īstenot viņa idejas: „Nevajadzētu baidīties no gulēšanas zālienā kādā parkā, jo zāle kleitu nesabojās un nesasmērēs, kā tas var notikt, piemēram, rapšu laukos, kuros jaunlaulātie tik bieži redzami. Vienmēr vajag izpaust savas idejas pat tad, ja tās šķiet nedaudz trakas, jo fotogrāfi tās vienmēr uzklausīs, pieslīpēs un īstenos."

Ikviens veikala un izstādes apmeklētājs var nobalsot par, viņaprāt, skaistāko, jūtām un emocijām bagātāko, smieklīgāko vai interesantāko fotogrāfiju. Visi balsojumi piedalīsies izlozē, kuras uzvarētājam veikalu tīkls "Maxima" dāvās īpašu balvu - pāra foto sesiju pie kāda no Latvijas kāzu fotogrāfiem.

Vienlaikus mājas lapā www.maxima.lv iedzīvotāji tiek aicināti aizpildīt aptaujas anketu un paust savu viedokli par kāzu rīkošanu, mielastu un iecienītākajām kāzu tradīcijām.