Foto: Stephan Jacobs27. jūlija vakarā Latvijas Naivās mākslas muzeja telpās savus nesenākos darbus, kā arī rezidences laikā paveikto prezentēs amerikāņu fotogrāfs Stefans Džeikobs (Stephan Jacobs), kurš savos darbos jau ilgstoši pievērsies cilvēka patvēruma - gan fiziskā, gan emocionālā izzināšanai. Tiecoties dokumentēt jebkāda veida pajumti- gan iedomu, gan cilvēka, gan dabas veidotu.

Rīgā radītie darbi ir turpinājums fotogrāfiju sērijai, kas atspoguļo trauksmaino dabisku un cilvēcisko vidi Austrumeiropā. Viņa darbi ir vizuāla alegorija par kultūras saglabāšanu un nacionālo identitāti.

Mākslinieks tic, ka fotogrāfija kalpo kā palīglīdzeklis ciešākai saiknei starp viņu un vietējo sabiedrību, tādējādi palīdzot izprast vietu, kurā viņš atrodas. Tādēļ visi interesenti ir aicināti apmeklēt prezentāciju un paraudzīties uz Latvijas sabiedrību no malas.

Stefans Džeikobs ieguvis mākslas maģistra grādu fotogrāfijā, šobrīd dzīvo Bostonā, kur Emanuēla koledžā strādā kā mākslas un fotogrāfijas pasniedzējs.

Pēdējā laikā piedalījies izstādēs: "Photo Madrid", Majami bienālē , kā arī savus darbus izstādījis "Gallery Kayafas"- Bostonā, "Fifi Projects"- Ņujorkā, "Iris Editions"- Londonā.

Mākslinieks Kultūras un mākslas projekta NOASS rezidenču programmas ietvaros divus mēnešus uzturējies Latvijā, fotografējis un intervējis pilsētniekus un nomales iedzīvotājus, tādējādi cenšoties izzināt Latvijas pretrunīgo pagātni, tagadni un iespējamo nākotni, kā arī Baltijas kopējo sapni un "vēlmju objektu".

Prezentācija notiks Latvijas Naivās mākslas muzejā, Andrejsalā, Andrejostas ielā 4, 27.07.2011. plkst. 18:00- 21:00. Pasākuma skaņas noformējumu veidos Toms Auniņš. Ieeja bez maksas.