No 8. jūlijā Raiņa mājā Berķenelē skatāma ilustratores Vinetas Gailītes fotogrāfiju un trīsdimensiālo figūriņu izstāde "Būtnes".

Par savu radošo darbību Vineta stāsta: "Man cilvēkveidīgu figūriņu veidošana un to fotogrāfēšana kļuva par veidu kā vizuāli komunicēt ar skatītāju, jo ir svarīgi, lai bilde rosinātu skatītāju iztēloties notikumus, kas varētu atgadīties šajā iedomu pasaulē un sacerēt pašam savas interpretācijas. Darba procesā liela loma ir materiāliem no kā top figūriņas un videi, kur tās darbojas. Es kolekcionēju lietas, kurās saredzu iespējas tās pārveidot un padarīt par daļu no mākslas darba."

Vineta Gailīte ir mūsu novadniece, dzimusi 1985.gadā Naujenē. Patlaban dzīvo un strādā Anglijā, Mančesterā. Pirmos mākslas mudinājumus Vineta ir saņēmusi mākslinieka Guntara Vanaga privātstundās Daugavpilī. 2004.gadā Vineta Gailīte uzsāka mākslas studijas Mančesteras koledžā, kur saprata, ka par mākslinieku var kļūt ikviens, ja vien darbojas radoši. Kopš tā laika Vineta uztver mākslu kā rotaļu un veidu kā izpausties. 2010. gadā Vineta beigusi ilustrācijas un animācijas bakalaura studijas Mančesteres Universitātē

(Manchester Metropolitan University). Anglijā viņa iepazinās ar dažādu tautību cilvēkiem un kultūru daudzveidību. Universitātē Vineta atklāja, ka māksla ir liels eksperiments ar materiāliem, stilu, idejām un domu apmaiņu.

Vineta Gailīte kopā ar saviem bijušajiem kursa biedriem un ar jauniepazītiem māksliniekiem no grupas ‘M'Sieve Art' ir piedalījusies vairākās izstādēs Mančesterā un Londonā.

Šī gada jūlijā nāks klajā pirmā Vinetas Gailītes ilustrētā grāmata - Aijas Miglānes stāsts "Sapņu burvji" ("Dream magicians").
Izstāde aplūkojama no otrdienas līdz sestdienai (10:00 - 18:00).