25. maijā plkst. 18:00 Ventspils Teātra namā "Jūras vārti" tiks atklāta Imanta Grosa fotoizstāde "Ūdens...", kas vērš uzmanību uz tik pašsaprotamu mūsu ikdienas sastāvdaļu kā ūdens - gan apkārtējā vidē sastopamām ūdenstilpnēm, gan ūdeni, ko, īpaši netaupot, lietojam saimniecībā.

Izstāde ir kritisks atgādinājums par to, ka pasaules sabiedrības šībrīža attīstības posmā ūdens ir kļuvis par apdraudētu dabas resursu. Skarbā realitāte ir tāda, ka svaigs ūdens daudzās pasaules malās jau šobrīd ir grūti pieejama greznība, par ko jācīnās ik dienu. Tāpat nevar vairs paļauties uz pieņēmumu, ka mūsu bērniem un mazbērniem ūdens būs pieejams neierobežotā daudzumā. Visticamāk, nākotnē patēriņš būs maksimāli jāierobežo, jo ūdens rezerves būs krietni sarukušas... Ja vien nesāksim mainīt savus ūdens lietošanas ieradumus jau šodien.

Darbu autors: Imants Gross
Izstādes kuratore: Iveta Ērkšķe.
Mūziku izstādei radījis Raimonds Tiguls.
Foto izdrukas un ierāmēšanu veicis Aivars Purmals, fineArtPrint.lv

Imants Gross (dz.1953.g., Zviedrijā) ir latviešu izcelsmes diplomāts, kas kopš 2004. gada dzīvo Rīgā un vada Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā.

Ar fotografēšanu sāka nodarboties 15 gadu vecumā, kad mantojumā no vectēva Miķeļa Gross saņēma savu pirmo fotokameru. Paralēli darba gaitām dažādās zemeslodes valstīs fotografēšana palika nemainīgi iecienīts vaļasprieks, kas pamazām pārtapa par profesionāla līmeņa nodarbi.

2009. gada maijā sadarbībā ar fotogrāfu Gunāru Janaiti tika izveidota retrospektīva fotoizstāde par Imanta vectēvu Miķeli Gross (1886-1966). Līdztekus izstādot arī paša Imanta bildētus fotoportretus, tapa savdabīga laikmeta liecība četru paaudžu griezumā.