Izstādes Urbānā renesanse titulbilde foto: Aiga RēdmaneRīgas modes nedēļas ietvaros 27. oktobrī plkst. 19.00, Muzikālajā teātrī "Ginger&Fred" Tērbatas ielā 2 tiks atklāta modes fotogrāfiju izstāde "Urbānā renesanse", ko veidojusi dizainere Sarmīte Ostaņeviča sadarbībā ar fotogrāfi Aigu Rēdmani.

Šī ir trešā Sarmītes Ostaņevičas kolekcija, kas tiks demonstrēta Rīgas modes nedēļā. Šoreiz kā papildinājums skatei ir tērpu fotogrāfijas, kuru autore ir modes fotogrāfe Aiga Rēdmane. Septembra sākumā šī izstāde tika izrādīta Londonā, kā arī starptautiskā mākslas projektā "Deconstruction Project". Savukārt Rīgā izstāde atklāj 15. Rīgas modes nedēļas programmu.

Fotogrāfe Aiga Rēdmane izstādes darbu tapšanā izmantojusi stikla un audumu atspīdumus, lai pastiprinātu attēlu dūmakaino un sapņaino noskaņu. Atspīdumi rada gaismu spēles, paplašina telpu un turpina kustību, tai pašā laikā mainot tās virzienu.

Sarmītes Ostaņevičas kolekcija ar nosaukumu "Urbānā renesanse" ir klasiskās elegances un pilsētas stila apvienojums. Šajā kolekcijā klasiskās apģērba līnijas pārveidotas jaunās formās, uzsverot renesanses iezīmes, ideālo skaistumu un inovatīvu dizainu. Līdzīgi kā renesanse atdzīvināja klasiskos ideālus, Sarmīte Ostaņeviča dod jaunu elpu klasikai, iedvesmojoties no lielpilsētas straujā laika ritma, mūsdienu kultūras procesiem un modes stereotipiem. Šī ir kolekcija ir sievietei, kura lūkojas nākotnē un ir gatava piedalīties jauna skaistuma ideālu radīšanā, kas izceļ sievietes personību.

Izstādi atbalsta Itālijas sajūtu un produktu izplatītājs Wine Concept, Muzikālais teātris "Ginger&Fred", Baltijas Modes federācija, kā arī modeļu aģentūras Dandy un Vacatio. Fotogrāfijās redzamā grima un matu sakārtojuma autore ir stiliste Aija Ūdentiņa. Fotoizstāde būs aplūkojama Muzikālajā teātrī "Ginger&Fred", Tērbatas ielā 2 līdz 7. novembrim.