zemes mala Philip SolovjovFotomākslas galerijā "Zazī" tiks atklāta Filipa Solovjova fotogrāfiju izstāde "Zemes mala". Izstādē būs aplūkojamas fotogrāfijas, kas tapušas Portugalē 2010.-2011.gadā.
Filips Solovjovs (1985.g.) dzimis Maskavā, dzīvo Igaunijā, Tartu. Studējis filozofiju Tartu universitātē un fotogrāfiju Tartu Mākslas koledžā, ka arī Porto mākslas skolā (Escola Superior Artistica do Porto). Piedalījies vairākās grupas izstādēs Igaunijā un Austrālijā. Organizējis divas personālizstādes Igaunijā - Pērnavā un Tartu.

Izstādes tēmu Filips komentē šādi: "Portugāle ir īpaša valsts, kas atrodas uz Eiropas kontinentālās robežas ar Atlantijas okeānu. Uz divu stihiju robežas - sauszemes un jūras - beidzas "vecā pasaule". Tā ir vieta, kur var sajust dabas stihiju pretstatus. Cilvēks satver telpu no dabas, bet daba pēc tam atkaro savu atpakaļ. Jūras un sauszemes, cilvēka un dabas stihiju pretstati - tās ir tēmas, kuras esmu centies atklāt savās fotogrāfijās."

Galerija "Zazī" ir vienīgā galerija Latvijā, kura ir veltīta mākslas fotogrāfijai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. Galerijas mākslinieciskais konsultants ir pasaulē pazīstamais turku fotogrāfs Mehmets Kismets (Mehmet Kismet), Stambulas Fotogrāfijas centra direktors.

Izstāde "Zemes mala" tiks atklāta trešdien, 5. oktobrī, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20. Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks - darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 31. oktobrim.