Otrdien, 3.martā, plkst. 19.00 VEF kultūras pilī tiks atklāta tradīcijām bagātākās fotomākslinieku apvienības Foto kluba Rīga izstāde. Kopumā publikas vērtējumam tiks izstādīti vairāk nekā 80 darbu. Izstādes tēmu "Latvija mūsu mājas" kluba fotogrāfi risinājuši visdažādākajos satura un izpildījuma žanros.

"Mūsu kluba biedri katru gadu veido kreatīvus darbus, un arī šajā izstādē esam spējuši parādīt interesantu skatījumu uz šo ietilpīgo tēmu – Latviju kā mājām, kurā mijas dažādu gammu noskaņas un emocijas", stāsta foto kluba vadītāja Eiženija Anna Freimane.

Fotokluba Rīga mērķis ir audzināt jaunus autorus, pilnveidot fotogrāfijas meistarību un popularizēt fotomākslas vērtības. Kluba biedru vecums ir no 20 līdz 80 gadiem. Fotoklubs dibināts 1962.gadā un tā biedri nepārtraukti piedalās izstādēs, laika gaitā saņemot atzinību un neskaitāmus starptautiska līmeņa apbalvojumus par veikumu fotomākslā.

Foto klubā pulcējušies dažādu paaudžu fotomākslinieki, kuri veido darbus izmantojot klasisko fotofilmu un dažāda veida digitālās tehnoloģijas. Izstādēs un kluba konkursos harmoniski mijas tehnoloģiju, dzīves pieredzes un izjūtu noskaņas.