Fotopoēma par RīguTūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) 2008.gada septembrī organizēja Francijas fotomākslinieku vizīti Latvijā. Tuvojoties pavasarim, Francijas Dienvidrietumu pilsētā Saint—Etienne no 2009.gada 6. līdz 23.martam tiks prezentēta fotopoēma par Rīgu, kas tapa māksliniekiem, apceļojot un iepazīstot Latviju.

2008.gada rudenī Latvijā viesojās Francijas fotogrāfe Anne Mocol—Mathieu un viņas vīrs rakstnieks Christophe Mathieu. Viņu mērķis ierodoties Latvijā bija izveidot fotoreportāžu, papildinot to ar dažādiem rakstiem, tādā veidā iepazīstinot un popularizējot tūrisma galamērķus no savādāka skatu punkta.

Tagad Francijas Dienvidrietumu pilsētā Saint Etienne varēs iepazīties ar fotomākslinieku ceļojuma laikā gūto priekšstatu, emociju un fotofiksējumu par Latviju. Fotopoēma būs skatāma senatnīgā Saint—Victor pilī. Mūsdienās šī pils ir aktīvas kultūras centrs, kur cauru gadu ir skatāmas dažādas mākslas izstādes.

Jāatgādina, ka 2008.gada nogalē TAVA organizēja slavenā franču žurnāla "Marie Claire" žurnālistes Catherina De Chabaneix ar fotogrāfu vizīti Latvijā. Žurnālistes mērķis, ierodoties Latvijā, bija sagatavot materiālu par Latviju kā lielisku ceļojuma galamērķi, akcentējot Latvijas pašmāju modes māksliniekus un Rīgai raksturīgās tradicionālās un modernās mākslas galerijas.

Iebraukušo tūristu skaits no Francijas ik gadus aug, tādēļ TAVA aktīvi turpina mārketinga aktivitātes Francijas tirgū, gan darbā ar tūrisma profesionāļiem, gan uzņemot žurnālistus un rīkojot darba seminārus. Lidsabiedrība "airBaltic" nodrošina tiešos reisus no Nicas un Parīzes.