Panasonic Lumix TZ7Kompānija Panasonic šogad interesentiem piedāvā divus absolūtus jaunumus fotoindustrijā - pasaulē pirmo kameru FT1, kas ir ne tikai triecienizturīga, bet arī nebaidās no ūdens un putekļiem. Otra novitāte - uzņēmumam izdevies izstrādāt pasaulē mazāko kompaktklases fotokameru TZ7.

FT1 ir 12,1 megapikseļa fotoaparāts, kas aprīkots ar 28 mm platleņķa objektīvu un 4,6 reižu optisko tālummaiņu. Savukārt TZ7 ir 10,1 megapikseļa fotokamera ar 25 mm platleņķa LEICA DC VARIO-ELMAR objektīvu un divpadsmitkārtīgu optisko tālummaiņu (35 mm ekvivalents: 25-300 mm). Turklāt šī ir arī pasaulē pirmā digitālā kamera, kas ieraksta augstas izšķirtspējas videomateriālus AVCHD Lite formātā. Šo funkciju nodrošina arī FT1. Tādēļ abas ierīces uzskatāmas par maziem, kompaktiem, ērtiem hibrīdfotoaparātiem, kas domāti gan fotografēšanai, gan filmu uzņemšanai.

FT1 ir testēts pēc tiem pašiem standartiem, kā Panasonic jau plašu popularitāti guvušie klēpjdatori no TOUGHBOOK sērijas, ko, starp citu, izmanto arī militārām vajadzībām. Ar FT1 jūs varat nirt un uzņemt fotogrāfijas līdz pat 3 metru dziļumam. Tāpat tas izturēs triecienu, kas radies, krītot no 1,5 metru augstuma, kā arī nebaidās no putekļiem.

Abām fotokamerām Panasonic inteliģentais autorežīms tagad pieejams arī filmēšanas režīmā. Tas automātiski iestata piemērotāko kompozīciju un palīdz novērst roku trīcēšanas rezultātā radušos trokšņus, kā arī citus defektus. Šis režīms iekļauj arī sejas atpazīšanas funkciju, kas spēj atpazīt sejas no iepriekšējām fotografēšanas reizēm. Kad kāda pazīstama seja parādās kadrā, kamera automātiski to atpazīst un nostāda fokusu uz šīs personas seju. Tagad lietotājs var būt drošs, ka labākā drauga, dzīvesbiedra vai kolēģa seja tiks iemūžināta teicamā kvalitātē.

FT1 iestrādāts 2,7 collas liels šķidro kristālu ekrāns ar 230,000 punktu augstu izšķirtspēju. Savukārt TZ7 ir 3 collu liels ekrāns ar 460 000 punktu lielu izšķirtspēju.

FT1 ir lieliski piemērots aktīviem cilvēkiem, kam patīk ceļot, sportot un atpūsties brīvā dabā, savukārt TZ7 noderēs tiem, kas vēlas fotografēt un uzņemt nelielus videomateriālus, bet tajā pašā laikā viņiem ir nozīmīgi, lai visas šīs funkcijas būtu iestrādātas vienā ļoti mazā, ērti pārnēsājamā un vieglā ierīcē.