Izstāde tapusi Jūrmalas pilsētas muzejam sadarbojoties ar Francijas kultūras centru Latvijā un Vidusjūras fotogrāfijas centru.

Pirmo reizi Latvijā būs apskatāma ekspozīcija, kurai darbi ir atlasīti no divām Francijas kultūrā nozīmīgām kolekcijām: Vidusjūras Fotogrāfijas centra Bastijā (Centre méditerranéen de la photographie de Bastia(CMP)) un Francijas Nacionālā laikmetīgās mākslas fonda (Fonds national d'art contemporain (FNAC)).
Tā piedāvā Latvijas skatītājam iepazīt vai no jauna atklāt Korsiku 11 mākslinieku skatījumā: Valērija Belēna (Valérie Belin), Nadja Benšalala (Nadia Benchallal), Žans Fransuā Bomārs (Jean-François Baumard), Suzanna Dopelta (Suzanne Doppelt), Želels Gasteli(Jellel Gasteli), Tibo Kuisē (Thibaut Cuisset), Stefans Kutirjē (Stéphane Couturier), Albano Silva Pereira, Marija Eva Poggi (Marie-Eva Poggi), Jenss Reče (Jens Rötzsch), Lorāns van der Stokts (Laurent van der Stockt).


Vidusjūras Fotogrāfijas centra misija ir būt par vietu Korsikā, kas veltīta fotogrāfijai un tās izpētei. Ar valsts un reğiona pašvaldību pasūtījumu starpniecību CMP pamatdarbība izpaužas Korsikai veltītas fotogrāfiju kolekcijas izveidošanā. Šim nolūkam kopš 1994. gada centrs aicina īpaši izvēlētus māksliniekus radīt darbus, kas veido un papildina centra kolekciju. Pēdējos gados CMP liek akcentu uz mūsdienu fotogrāfijas un mākslas attīstības tendencēm. Mākslinieku veikums regulāri tiek parādīts daudzās fotoizstādēs.

Runājot par centra darbību un mākslinieku veikumu CMP direktors Marsels Fortini (Marcel Fortini) atzīmē:

"Vēlme īstenot Korsikas zemei veltītu publisko pasūtījumu izrietēja no nepieciešamības aizpildīt tukšumu, ko radījis šai teritorijai veltītas mūsdienu fotogrāfijas kolekcijas trūkums. Lai sasniegtu šo mērķi, es piedāvāju dažāda stila un izcelsmes autoriem fotografēt par atšķirīgām tēmām, izmantojot par kontekstu Korsiku visā tās pilnībā. Šī apjomīgā kolekcija apvieno sevī daudzu autoru, kas bija vēlējušies tikties ar šo salu - iepazīt to un smelties idejas radošajam darbam - rokrakstus. Kopš Vidusjūras Fotogrāfijas centra izveides 1990. gadā (Mākslas Centrs ir Korsikas pašvaldības pārziņā), vairāki desmiti fotogrāfiju bagātina nacionālo mantojumu un savā ziņā papildina esošos priekšstatus par Korsiku un tās iedzīvotājiem."

Tikšanās ar Vidusjūras Fotogrāfijas centra direktoru Marselu Fortini(Marcel Fortini) notiks pirms izstādes atklāšanas - 2.aprīlī plkst.15.30

Fotogrāfiju izstāde "Teritorijas zīmes. Korsika" Jūrmalas pilsētas muzejā būs apskatāma līdz 26.aprīlim.