Turpinot Jūrmalas fotogrāfu ekspozīcijas "Oda manai pilsētai" ceļojumu pa Lietuvu, Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Jūrmalas fotostudiju "Aspazija" 14.augustā izstādi atklās Paņevežas tirdzniecības centrā "Babilonas". Uz turieni fotodarbus pārvedīs no Šauļu tirdzniecības centra "Saules miestas", un Paņevežā tie būs skatāmi veselu mēnesi.

Izstādes atklāšanā 14.augustā plkst. 12.00 piedalīsies Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks, Jūrmalas fotogrāfi un Tūrisma informācijas centra pārstāvji. Jūrmalas pilsētas dome uz šo pasākumu uzaicinājusi arī Lietuvas Republikas vēstnieku Latvijā, Latvijas Republikas vēstnieku Lietuvā un Paņevežas pilsētas mēru.

Paņeveža ir Lietuvas pierobežas pilsēta, līdz ar to daudzi pilsētas iedzīvotāji pavada savas brīvdienas Latvijā. Tirdzniecības centrs ir lieliska vieta, kur izstādi par Jūrmalu varēs apskatīt daudzi Paņevežas iedzīvotāji un caurbraucēji. Lai informētu apmeklētājus par tūrisma iespējām, izstādes telpā tiks izvietoti informatīvie materiāli par Jūrmalu lietuviešu valodā.
Izstāde "Oda manai pilsētai" izveidota par godu Jūrmalas pilsētas 50.gadadienai, kuru atzīmēja pērnā gada novembrī, un stāsta par kūrortpilsētu no dažādiem autoru skatu punktiem. Ekspozīcijas veidošanā piedalās 25 autori no Jūrmalas un Rīgas vecumā no 17 līdz 74 gadiem. Tie ir gan pazīstami mākslinieki, gan fotoamatieri - dažādu profesiju pārstāvji.

Ekspozīcijas tematika ir visai daudzveidīga: Jūrmalas unikālā daba visos gadalaikos, pilsētas arhitektūra, cilvēki, notikumi. Darbi ir dažādi, bet visus tos apvieno lepnums par Jūrmalu un visi tie iekļaujas un atbilst izstādes nosaukumam.

Par izstādes logo, kas izmantots afišās un ielūgumos, izvēlēts Ivara Krūmiņa krāšņais fotoattēls ar strūklaku Turaidas ielā, kur redzamas ūdens, gaismas un krāsu rotaļas, kā arī romantiski apgaismotais jūgendstila arhitektūras piemineklis, Jūrmalas lepnums - Dzintaru koncertzāle, no kuras vistiešākajā nozīmē skan oda mūsu pilsētai un kas nes Jūrmalas vārdu pasaulē. Šajā vienā attēlā it kā simbolizējas visa Jūrmalas būtība.