29.aprīlī Krievijas pilsētā Kirovā tiek atklāta starptautiskā izstāde "Arktika - mūsu kristāla pasaule". Izstādē ir skatāmas fotogrāfijas, kuras uzņēmuši trīs izcili un starptautiski atzīti latviešu izcelsmes fotogrāfi: Freds Brummers (Fred Bruemmer, Kanāda), Andris Slapiņš (Latvija) un Ivars Sīlis (Dānija).

Līdz šim izstādi jau apskatījuši Dānijas, Zviedrijas, Latvijas un Maskavas iedzīvotāji. Ekspozīcija ir veidota, uzsverot Arktikas neatkārtojamo dabas un kultūras bagātību, kas šodien ir kļuvusi par globālās klimata maiņas uzskatāmu atspoguļojumu. Klimata izmaiņas ietekmē gan Arktikas dabu, gan tur dzīvojošos cilvēkus.

Autori dzīvojuši un strādājuši Arktikā, šī reģiona dzīves un dabas atainojumā apvienojot kā dokumentālu, tā māksliniecisku skatījumu. Fotogrāfijām piemīt ne tikai estētiska vērtība - tās attēlo arī plašās klimata izmaiņas, kuras notikušas pēdējo 40 gadu laikā, būtiski ietekmējot Ziemeļu tautas un to dzīvesveidu.

21.maijā izstādi slēgs Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja, kurš no 20. līdz 21.maijam uzturēsies Kirovā, lai tiktos ar vietējo administrāciju sadarbības veicināšanai ar Latvijas uzņēmējiem.