Diana fotokameras kolekcija"Diana Pasaules Tūre" ietvaros Fotokameras Diana grandiozā kolekcija viesosies arī pie mums Rīgā! Šī vienreizējā izstāde no 24.augusta līdz 17.septembrim būs apskatāma Galerijā "Tasty", Martas ielā 1.

"Diana Pasaules Tūre" aizsākās Honkongā: līdz šim brīdim tā ir pabijusi Tokijā, Seulā, Porto, Lisabonā, Madridē, Barselonā, Parīzē, Šanhajā, Pekinā, Guandžo, Ņujorkā, Londonā, Berlīnē un beidzot tā viesosies arī šeit - Rīgā!

"Diana Pasaules Tūre" Izstādes ekspozīcija sastāv no 3 daļām: Dītriha kolekcija - iespaidīga retro kameras Diana klonu kolekcija, ar vairāk kā 100 eksemplāriem. 10 Latvijas mākslinieku pārveidotas Diānas - katra kamera piedzīvojusi vizuālas pārvērtības pateicoties 10 Latvijā zināmu radošu cilvēku līdzdalībai. Diānas Foto stāsti - 20 pārsteidzoši stāsti iemūžināti filmiņā ar Diana kameru.

Paralēli izstādei mēs rīkosim arī dažādas radošās darbnīcas - šoreiz par un ap Diānu! Ieplānotu darbnīcu saraksts.

Dītriha kolekcija
Apmēram 60.gadu sākumā Honkongā dzima plastikā ietvertā kamera Diana. Tā ir kulta kamera ar saviem brīnišķīgi sapņainiem fotouzņēmumiem. Jaunā Diana+ ir precīza klasiskās Diana reprodukcija, kas papildināta ar jaunām funkcijām. Tālajos 60-tajos un 70-tajos Diana kamerai tika veidoti analogi - katram savs šarms, īpašas detaļas un neparasti grafiskie elementi, nerunājot jau par tiešām interesantiem nosaukumiem, kā piemēram "Debutante", Colorama" "Zodiak" vai "Future Scientist!"
Vairākus gadus Allans Dītrihs kolekcionēja "Diana" kameras daudzveidīgos klonus, līdz izveidoja kolekciju ar vairāk kā 100 eksemplāriem. 2007. gadā Lomogrāfijas Biedrība iegādājās šo nenovērtējamo "Dītriha kolekciju" un par godu tai ir izveidota "Diana Pasaules Tūre".

Diānas foto stāsti
Dēvēti arī par "Diāna Vinjetēm" - īsām, impresionistiskām ainiņām, kas atspoguļo konkrētu mirkli, pārdzīvojumu. Tik vienkārši - ar dažiem vārdiem un pāris detaļām - Diānas foto stāsti ieskicē autora attieksmi, skatījumu uz objektu vai notiekošo. Lai kāds būtu šis mirklis - romantisks stāsts pilsētas centrā, stopošana no Rīgas uz Tallinu lietus laikā, pastaiga Baltijas Jūras krastā vai kāds cits reāls vai sireāls domu lidojums - ar "Diana" kameru dokumentēts, tas parāda dzīves patieso skaistumu.

Līdz 15.augustam ikvienam ir iespēja sūtīt savu Diāna Vinjeti - 20 labākie Diāna Foto stāsti tiks prezentēti izstādē.

Aicinām Tevi uz atklāšanas ballīti Galerijā "Tasty", Martas ielā 1, 24.augustā plkst.18:00 Neaizmirsti jau laicīgi nosūtīt savu Vārdu un Uzvārdu uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., lai iekļūtu viesu sarakstā.