Citava, (galma) zirgu stallis, 1990Kad Štefans Kopelkams 1990. gadā - pēc mūra krišanas un vēl pirms Vācijas atkalapvienošanās - ceļoja pa Austrumvāciju, viņam radās vēlme fotogrāfijās tvert stāvokli, kurš varētu drīz vien beigt pastāvēt. Ēkas, ielas un laukumi, ko viņš fotografēja, bieži izskatījās tā, it kā laiks būtu apstājies, un bieži ļauj nojaust, kā būtu varējis izskatīties Vācijā pirms Otrā pasaules kara. Pēc desmit, divpadsmit gadiem fotogrāfs vēlreiz apmeklēja šīs vietas un nofotografēja tās tieši tādos pašos rakursos otru reizi. Tā radušies attēlu pāri dokumentē, ka šajā laikā daudzās vietās notikušas pamatīgas izmaiņas.

Gētes institūta izstāde apkopo reprezentatīvu izlasi no projekta Vietējais laiks / Local Time fotogrāfiju klāsta. Turklāt Štefans Kopelkams visiem uzņēmumiem pievienojis nelielus komentārus, kas ietver tuvāku informāciju par konkrētajām celtnēm un norāda uz īpaši zīmīgām detaļām.

Par izstādes tematiku ir izveidotas viktorīnas vācu un latviešu valodā par Berlīnes mūri, par dalītās Vācijas vēsturi un dzīvi Vācijā. Aicinām skolu klases apmeklēt izstādi un tuvāk iepazīt un izpētīt šo vēstures periodu.

Gētes institūtā Rīgā
Torņa ielā 1 (ieeja no Klostera ielas)
Ieeja: bez maksas

Izstādes laiks: 2.09. - 31.10.2009.,
pirmdien - piektdien: 9:00-20:00,
sestdien: 9:00-15:30

Citava, (galma) zirgu stallis, 1990

Citava, (galma) zirgu stallis, 2001