Uguns skulptūra Uldis Balga9. novembrī gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros uz Rīdzenes ielas GALERIJĀ CENTRS tiks atklāta Ulda Balgas un Agra Dzilnas uguns skulptūru fotoizstāde "Liesmu locīt". Tajās iemūžināts uguns krāšņums, kas pēc stundām ilgas uguns skulptūras izgatavošanas, ilgst vien dažus, bet ekspresijas pilnus mirkļus.

"Pagājušajā gadā novērojām, ka cilvēki iecienījuši iet caur GALERIJU CENTRS, izstaigājot festivāla "Staro Rīga" izgaismoto objektu maršrutus. Tāpēc šogad festivāla ietvaros arī visiem mūsu apmeklētājiem piedāvāsim iespēju pakavēties un pavērot interesantu, nedaudz mistisku un plašākai sabiedrības nezināmu uguns mākslu, kas iemūžināta fotogrāfijās", stāsta Zita Siliņa, GALERIJA CENTRS vadītāja.

Fotoizstādes autori Uldis Balga un Agris Dzilna kopā ar trešo "akcionāri" Solvitu Zariņu darbojas radošajā grupā "Akciju Sabiedrība". Aktivitāšu sākumā uguns tika izmantota kā viens no elementiem, taču pakāpeniski tā kļuva par dominējošo. Kā pavērsiena punktu radošā grupa atzīmē arī 1998. gadā notikušo Eiropas uguns skulptūru konkursu. Šobrīd uguns skulptūras ir galvenais viņu darbības virziens. Tās ir veidotas Grieķijā, Austrijā, Zviedrijā, Čehijā, Igaunijā un visos Latvijas novados gan kā neatkarīgi mākslas darbi, gan kā lielu pasākumu sastāvdaļa.

"Daudzu mākslas darbu radīšanā uguns ir tiešs līdzdalībnieks, bet šeit mākslas objekts un izteiksmes līdzeklis ir pati uguns. Uguns skulptūras nosaukums jau atklāj tās būtību, un, manuprāt, saistošākais un intriģējošākais ir skulptūras stihiskais spēks un īslaicīgums", atzīst Agris Dzilna, uguns skulptūru autors un radošās grupas "Akciju sabiedrība" dalībnieks.

Izstāde ilgs no 9. līdz 19.novembrim.