Izstāde "2008. gada augusta notikumi Gruzijā" ietver informatīvu uzskates materiālu par konflikta attīstību, foto ekspozīciju un īsfilmu. Izstāde tika izveidota uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Gruzijā un tajā atspoguļoti 2008.gada augusta notikumi, kā arī konflikta pirmsākumi un situācija pēc kara.
Izstāde sastāv no vairākām daļām - provokācijām, kas noveda pie kara sākšanās, kara norises un pret gruzīniem vērstās etniskās tīrīšanas, dažādu organizāciju reakcijas dokumentācijas starptautiskajos medijos.

Izstādes saturu veido notikumu apraksti un hronoloģiskā līnija, kā arī 23 fotogrāfijas, kurās ar Gruzijas ziņu aģentūru un fotogrāfa Georgija Abdaladzes palīdzību ir iemūžināti 2008.gada augusta notikumi.
Izstādes apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvāta dokumentālā īsfilma "Gruzija liesmās" (Georgia in Flames), kuru veidojusi Gruzijas nevalstiskā organizācija "Jauna paaudze - jauna iniciatīva" (new Generation - new Initiative). Īsfilma sniedz faktoloģisku ieskatu kā konflikts attīstījās vairāku desmitu gadu gaitā un kā tas pārvērtās militārā sadursmē 2008.gada augustā starp Gruziju un Krievijas Federāciju. Īsfilma rosina skatītāju aizdomāties par minētā konflikta cēloņiem, kā arī par to, kas izraisa šādus konfliktus citur pasaulē. Filma veidota, balstoties uz patiesiem faktiem. Scenārija autors - Koki Ionatamišvili (Koki Ionatamishvili), režisors - Zvjads Mezvrišvili (Zviad Mzevrishvili).
Atklāšana 2009.gada. 29. oktobrī plkst. 16:00 Latvijas Kara muzejā (Smilšu ielā 20).