Fotomākslas galerijā "Zazī" sākot no 2012. gada 28. marta būs iespējams apskatīt Viktora Deščenko fotogrāfiju izstādi "Parīze".

Viktors Deščenko dzimis Rīgā 1957.gada augustā. Skolas gados fotografējis ar "Zorkij", FED, Kiev un citām tālmēra un spoguļkamerām. Pats attīstīja un drukāja fotogrāfijas. Tās gan bija parastas fotogrāfijas ģimenes albūmam – draugi, klasesbiedri, vecāki. Tikai nobriedušā vecumā viņš atklāja, ka ar fotoaparāta starpniecību iespējams ne tikai fiksēt realitāti, bet arī sarunāties.

Viktors Deščenko par fotogrāfiju saka, ka "kāds plakanā bildē redz tikai sižetu, kāds – asociācijas ar savu dzīvi, vēl kāds cits redz logu uz citu realitāti. Visiem ir taisnība. Visam ir tiesības eksistēt. Nav nepieciešams atšifrēt tēlus. Pietiek ar to, ka tie aizskar kaut ko cilvēka būtībā. Īsta fotogrāfija ir neizskaidrojama un atrodas ārpus fotogrāfijas rāmja."

Izstāde "Parīze" ir jau otrā Viktora Deščenko izstāde, kas tiek izstādīta galerijā "Zazī". 2011. gada janvārī bija iespējams aplūkot izstādi "Kartogrāfija".

Galerija "Zazī" ir pirmā galerija Latvijā, kura pilnībā veltīta fotogrāfijas mākslai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus.

Izstādi "Parīze" iespējams aplūkot fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20 (FotoAkadēmijas telpās). Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks – darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 21. maijam.