20. martā Valmieras Valsts ģimnāzijas mākslas galerijā "Ledus pagrabs" notika Zviedrijas fotomākslinieka Dmitrija Dmitrija Karpenko fotoizstādeKarpenko fotoizstādes "Zviedrija no putna lidojuma" atklāšana. Atklāšanas pasākumā izstādes autors Dmitrijs Karpenko pastāstīja, ka šī ir jau otrā viņa veidotā izstāde Latvijā, taču Valmierā viņa darbi tiek eksponēti pirmo reizi. "Lai kur es arī dotos – fotoaparāts vienmēr man ir līdzi. Fotografēšana no aeroplāna ir tikai daļa no manas fotogrāfa ikdienas darba, tāpat man patīk fotografēt arī dažādus dabas skatus, pilsētas un cilvēkus ne tikai Zviedrijā, bet arī citās valstīs," pastāstīja Dmitrijs Karpenko.

Fotoizstādes atklāšanā piedalījās arī Zviedrijas vēstniecības Latvijā pārstāvji - Bengts Karlsons (Bengt Carlsson) un Gaļina Aizvakara. Viņi izteicās, ka šī fotoizstāde ir lieliska iespēja ikvienam ieraudzīt Zviedriju no citāda skatu punkta – no putna lidojuma. Fotogrāfijas ļauj saskatīt daudzveidīgas nianses un dažādību, ko piedāvā Zviedrijas daba un vide.

Pēc izstādes atklāšanas apmeklētāji tika aicināti nobaudīt zviedru tradicionālās uzkodas, ko bija sarūpējuši Zviedrijas vēstniecības pārstāvji. Tāpat viesi pauda cerību, ka sadarbība ar Zviedrijas vēstniecību varētu turpināties tikpat veiksmīgi kā līdz šim, ne tikai rīkojot dažādas izstādes, bet arī vairāk iepazīstinot valmieriešus ar Zviedriju un tās kultūru, piemēram, piedāvājot apgūt zviedru valodu.


Izstāde galerijā "Ledus pagrabs" būs apskatāma līdz 4. aprīlim.