Uldis Jancis "Skūpsti"27. aprīlī plkst. 19.00 Kalnciema kvartālā tiks atklāta kinooperatora Ulda Janča fotoizstāde "Skūpsti", informē Una Meiberga. Izstāde būs atvērta līdz 27. maijam.

"Dzīves dziļākais skaistums ir mīlestība. Un, atrodot mīlestību, tu atradīsi arī visu pārējo," vēstī kinooperatora Ulda Janča fotoizstāde "Skūpsti", kas no 27. aprīļa līdz maija beigām būs skatāma Kalnciema kvartāla Izstāžu mājā. Vairāk nekā divdesmit melnbaltās, dokumentālā stilistikā uzņemtās fotogrāfijās būs redzami Skūpsti Buenosairesā, Havannā, Santjago, Porto, Parīzē, Venēcijā, Berlīnē, Kišiņevā un Pēterburgā.

Uldis Jancis bieži ceļo, un tas ir veids, kā viņam izdodas iepazīt un dažkārt arī izprast pasauli. Fotogrāfija viņā nostiprina tās sajūtas un cilvēkus, ar ko ceļā saticies. "Valsts vai pilsētas sajūtu vispirms rada cilvēki, viņu noskaņojums, domas, ikdiena. Mani interesē mirklis, jo starp pagātni un nākotni ir tikai mirklis, ko sauc par tagadni," stāsta U. Jancis. "Tāpēc es dokumentālā foto stilā pārsvarā fotografēju cilvēkus uz ielām, sabiedriskajā transportā, bāros. Tā arī radās dažādas foto sērijas. Šī sērija ir par skūpstiem, kas fotografēti vairākās man un noteikti arī daudziem citiem nozīmīgās valstīs."

"Skūpsti" ir autora ceturtais individuālais solis fotomākslā – Rīgā, Jelgavā un Helsinkos ir notikušas viņa personālizstādes "Indijas krāsas", "Berlīnes skices" un "Latvijas zeme un debesis". Tāpat viņš piedalījies vairākās grupu izstādēs no kurām pēdējā "Packshot" tika izrādīta 2011. gadā Rīgas mākslas telpā.

Uldis Jancis ir kinooperators trīsdesmit trīs mākslas un dokumentālajām filmām, par kurām ir saņēmis arī vairākas nacionāla un starptautiska mēroga godalgas. Pēdējos gados viņš bieži strādā ar režisori Lailu Pakalniņu, un kopā jau radīti tādi darbi kā "Pa Rubika ceļu" un "33 zvēri Ziemassvētku vecītim". Viens no Ulda jaunākajiem un spilgtākajiem darbiem ir dokumentālā filma "Kā tev klājas, Rūdolf Ming?", kā arī nule viņš nominēts "Lielajā Kristapā 2012" kategorijā "Labākais spēlfilmu operators" par filmu "Mona".

Izstāde apskatāma Izstāžu mājā līdz 27. maijam otrdien-piektdien plkst. 16.00-22.00, sestdienās plkst.12.00-22.00.

Kalnciema kvartāls atrodas Kalnciema ielā 35, tā ir vieta kultūras pasākumiem, zemnieku un amatnieku tirdziņiem un citām sabiedriskām norisēm. www.kalnciemaiela.lv, www.facebook.com/kalnciemaiela.

Papuldu informācija: www.kalnciemaiela.lv