Torleifa Halvorsena fotoizstāde24. septembrī plkst. 18.00 ikviens tiek laipni gaidīts Kultūras un mākslas telpā "Siguldas Tornis" (Ausekļa ielā 6, parkā pie Dzelzceļa stacijas) uz Siguldas sadraudzības pilsētas Zviedrijā Falčepingas fotomākslinieka Torleifa Halvorsena (Torleif Halvorsen) izstādes atklāšanu.

Izstādes nosaukums ir "Fotogrāfa galvā", un, kā stāsta pats mākslinieks - daudz ceļojot, viņš ir centies piefiksēt, cik brīnumaina ir daba un dzīvnieku pasaule visapkārt.

T. Halvorsens: "Es gribu uzsvērt, cik svarīgi ir tas, ka mēs visi domājam globālā mērogā. Ka mēs apzināmies, ko darām uz šīs pasaules un kā tas, ko darām, ietekmē dzīvību otrpus zemeslodei.

Ar savām fotogrāfijām - tā var būt mušas lavīšanās zieda tuvumā vai zivs peldēšana desmit metru dziļumā zem Sarkanās Jūras - es ceru nodot šo atgādinājumu, ka mums ir jāiepazīst daba ar cieņu un uzmanību. "Četri elementi" - zeme, ūdens, gaiss un uguns - simbolizē dzīves harmoniju. Šīs fotogrāfijas atspoguļo, ko "Četri elementi" nozīmē man.

Kolekcijā "Pasaules bērns" ir bērnu fotogrāfijas no dažādām pasaules malām. Ar tām gribu atgādināt, ka, neskatoties uz ādas krāsu, mēs visi esam vienādi.
Visiem cilvēkiem ir savs viedoklis par dzīvi, par attiecībām ar citiem cilvēkiem, dabu un apkārtējo vidi, kurā mēs dzīvojam."

Izstāde būs apskatāma no 24. septembra līdz 31. oktobrim.
Darba laiks:
P., O. --
T., C. pēc iepriekšēja pieteikuma
P. 12.00 - 17.00
S. 11.00 - 16.00
Sv. 12.00 - 16.00
* Apmeklējums iespējams arī citā laikā, iepriekš piesakoties pa tālr. 29218240.