Andris Zēgners "Sekojot gaismai"Sanktpēterburgas Valsts mākslas muzeja filiālē Puškinā atklāta fotomākslinieka Andra Zēgnera personālizstāde "Sekojot gaismai". Ekspozīcijā skatāmas fotogrāfijas, kuras autoram, eksperimentējot ar saules gaismas spektru, vienlaikus kļūst par spilgtu izteiksmes līdzekli un darba galveno objektu.


Mākslinieks pievērsies Saules gaismas refleksiju izpētei ar īpašu, "gaismas glezniecības" metodi. "Gaismu nevar pieradināt vai pakļaut," saka autors, "bet ar to ir iespējama radoša sadarbība, ņemot vērā tās dabu un fizikālās īpašības. Darba procesu var salīdzināt ar ceļojumu, kurā ik mirkli skatāmas pārsteidzošas, gaismas radītas ainas. Tās fiksējot, mani visvairāk interesē formas attiecības un atsevišķu spektru spēle, kas rada telpiskuma izjūtu".

Andris Zēgners ar fotogrāfiju nodarbojas kopš 1985. gada, ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Viņa kontā ir vairāk kā 20 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs. Savos darbos mākslinieks lielu uzmanību pievērsis dabas matēriju - Ūdens, Uguns un Akmens struktūras un formas pētniecībai, ikreiz skatītājam piedāvājot neparastus abstraktās mākslas paraugus.

2011. gadā Latvijas Mākslas muzejā Andra Zēgnera personālizstāde "Signum Florentis" atklāj autora skatījumu uz ziedu pasauli lielformāta fotogrāfijās.

Kopš 2008.gada Zēgnera radošās izpētes objekts ir Gaisma.

Muzejs dibināts 1991.gadā, tā ekspozīcija veidota no 20.un 21.gadsimta mākslas darbiem, īpašu uzmanību pievēršot avangarda mākslai.