Andris Zēgners. Fotogrāfijas no cikla "Signum florentis". 2010. Autora īpašums.Vēl tikai līdz 26. jūnijam Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā skatāmas mākslinieka Andra Zēgnera ziedu gleznas lielformāta fotogrāfijās Signum florentis II. Par izstādes galveno motīvu kļuvušas rozes, tulpes, magnolijas, īrisi, un magones. Zēgnera radošo rokrakstu raksturo vērienīgums dabas objektu fotogrāfiju ciklos, kas izstrādāti smalkā kadra kompozīcijā un darbojas kā pētnieciski, gleznaini motīvi, atgādinot filozofiskas fotogrāfiskas esejas vai jutekliskas krāsu stenogrammas. Uguns. Ūdens. Akmens virsma. Tie ir spēcīgi simboli un eksistenciāli filozofiskas matērijas, kas nosaka Zēgnera kadra izvēli.

Jaunākā Andra Zēgnera izstāde veltīta zieda faktūrai un tik gaistošajai, šķietami netveramajai zieda noskaņas burvībai. Spilgtas un krāšņas krāsu gammas nomaina romantiskie pasteļtoņi, apburot ar izjustu tuvības klātbūtni.

Mākslinieks Andris Zēgners atzīst Fotografējot ziedus, atklājas iespēja atrast negaidīti neparastas formu un krāsu kombinācijas . Pietuvojoties zieda trauslajai faktūrai, skatienam paveras neizpētītas matērijas būtība, ļaujot uztvert ziedus kā zīmes, kakatra glabā savu noslēpumu.

Kolekcija Signum florentis pirmoreiz tika izstādīta Rundāles pilī, kur mākslinieks gleznieciskajai fotogrāfijai par galveno motīvu pils dārzā izvēlējās senu un retu rožu šķirņu ziedus.

Andris Zēgners ir mākslinieks ar starptautisku pieredzi. Autora darbi izstādīti Bostonā- From A to Z, Grācā/ Austrija Mana Latvija, Bostonā- A to Z , Sidnejā- Let's come together , Helsinkos- Initiation un citur.

Latvijā Zēgnera darbu personālizstādes notikušas Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā- Topogrāgfija, Ārzemju mākslas muzejā- Neredzamā klātbūtne, Latvijas Fotogrāfijas muzejā -Re-vīzija..

Jāņu nedēļā Latvijas Valsts Nacionālajā Mākslas muzejā Andra Zēgnera kolekcija skatāma vēl tikai dažas dienas. .20. 22. 25. un 26.jūnijā.
*21. jūnijā muzejs slēgts.