tuvāk dabai Agris RobsFoto izstāde "...tuvāk dabai" aicina ikvienu apmeklētāju izbaudīt fotomākslinieka Agra Roba neizstāstāmo. Kā Agris saka: "Ar fotogrāfiju pasaku vairāk kā vārdiem", tāpēc laipni lūgti "...tuvāk dabai".

"...tuvāk dabai" ir autora ceturtā personālizstāde. Savos darbos Agris ataino sievietes un dabas mijiedarbību - atkailināto cilvēka personību gan fiziskā, gan arī emocionālā līmenī. Sievietes tēls Agra fotogrāfijās spēlē galveno lomu, ar foto palīdzību atklājot ne tikai sievietes ārējo pievilcību, bet tādā veidā vizualizējot arī viņas iekšējo pasauli. Sieviete ir kā grāmata, kas palēnām lasāma, un, jo rūpīgāk tajā iedziļinies, jo vairāk tā sevi atšķetina. Ar tādu piegājienu viņš veidojis arī savu "...tuvāk dabai" izstādi. Fotogrāfijās apskatāmās sievietes nav vienas dienas darba rezultāts. Agris saka: "Katra sieviete ir kā puķe, kura ir kā asniņš, tad pumpuriņš un tad zieds." Tas prasījis no viņa paša ne tikai fotopogas nospiešanu konkrētajā brīdī, bet arī katras personības izprašanu, kopīgas valodas meklēšanu un tēla iepazīšanu, lai katra bilde būtu kā mazs stāsts par cilvēku, par tā momenta emocijām un  sajūtām.

Ideja par vizuālu izstādi tapa vien dažas dienas pirms izstādes atvēršanas. Ar savu garīgo bagāžu Agris vēlas padalīties laikā, kad daba ir zaudējusi savu krāsaino ietērpu, bet vēl nav ieguvusi jauno - ziemas balto. Foto izstāde veidota, smeļoties atmiņas no aizgājušās vasaras, tā ir kā  patveršanās vieta šajā pelēkumā. Vienlaikus izstāde ir arī Agra paša radošās darbības pārejas posms jaunai iedvesmai un svaigām vēsmām nākotnē.

Līdz šim autors ir realizējis trīs savas personālizstādes - "Līnijas - Formas - Silueti" (2009. gads), "Liecinieki" (2010. gads) un izstāde "Izsapņots..." (2010. gads).

Agris ārpus savas profesionālās darbības, kas nav saistīta ar foto, aktīvi darbojas arī Saldus fotoklubā - ES DARU. Kailfoto ir tikai viens no virzieniem kurā viņš iegulda savu brīvo laiku un radošo potenciālu. Foto pasaule ir pietiekoši plaša, lai tajā ‘’iekristu'' uz ilgu laiku, vienlaikus ieraujot visās savās aktivitātēt ģimeni, radus un draugus...