foto izstādē "Vecais un jaunais"Piektdien, 2. novembrī, plkst. 17.00, ES mājas Mākslas istabā (Aspazijas bulvāris 28, Rīga) notiks Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas (JRRMV) foto izstādes VECAIS UN JAUNAIS atklāšana. Izstāde būs apskatāma līdz šī gada 30. novembrim.

Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas (JRRMV) foto izstādē "Vecais un jaunais" būs eksponētas vairākas JRRMV absolventu foto darbu sērijas, kas tapušas laika posmā no 2008. līdz 2012. gadam.

Ņemot vērā to, ka 2012. gads ir pasludināts par Eiropas gadu aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei, JRRMV izstādes ietvaros to vēlas interpretēt kā jaunā un vecā sinerģiju, pārmantotību, kā arī iespēju skatīt milzīgu lēcienu jauno tehnoloģiju attīstībā, to attiecinot uz mākslas tradīciju un tehniku saglabāšanu un jaunās paaudzes tehnoloģiju izmantošanu foto mākslā. Izstādē būs redzamas fotogrāfijas, kas veidotas ar camera obscura (projicēšanu obskura kamerā atklāj izcilais mākslinieks, inženieris un izgudrotājs Leonardo Da Vinči), kā arī melnbaltais tradicionālais un digitālais foto.

Izstādē pārstāvēto darbu autori - fotomākslinieki šobrīd turpina studijas foto mākslā tādās Eiropas Savienības valstīs kā Igaunija, Portugāle un Apvienotā Karaliste.