1.    Ileana Floresku. Konstantins Čurļonis. Ezotēriskais ceļojums. Fotogrāfija. Publicitātes fotoNo 2013. gada 28. februāra līdz 21. aprīlim Mākslas muzeja "Rīgas Birža" Boses zālē (1. stāvā; Doma laukumā 6, Vecrīgā) būs skatāma mākslinieces Ileanas Floresku fotogrāfiju izstāde "Nogrimusī bibliotēka".

Ileanas Floresku (1960) inscenētā tēma ir Vidusjūras ūdeņos grimstoši pasaules literatūras šedevri un sava laika ievērojamu personību rakstu izdevumi. Māksliniece fotogrāfijās mēģina fiksēt brīdi, kad ūdens transformē grāmatu, ar katru mirkli arvien vairāk to sapludinot ar apkārtni un brīžiem nejauši "atšķirot" kādu lappusi. Stāsts ir par cilvēces atmiņu, kuru glabā Servantesa, Šekspīra, Bairona, Puškina, Eminesku darbi, bet kuru izmaina laika ritējums, liekot aizmirst kādreiz aktuālo un negaidīti izceļot nepamanīto.

Ileana Floresku dzimusi Asmerā Eritrejā. Viņas māte ir itāliete, tēvs rumānis. Vēlāk ģimene pārcēlusies uz dzīvi Itālijā. Floresku studējusi humanitārās zinātnes, ir daudzu vēsturisku eseju autore. 2001. gadā viņa profesionāli sākusi nodarboties ar fotografēšanu un regulāri rīkot izstādes visā Eiropā.

Rīgā izstāde notiek sadarbībā ar aģentūru "EF International Service Art" un tās kuratoru Enzo Fornaro (Itālija).