Ivars KrastsNo 5. marta līdz 1. aprīlim Rīgas Mākslas telpā būs skatāma aktiera Ivara Krasta otrā fotoizstāde "Ārā iešana".

Foto izstāde "Ārā iešana" tapusi, iedvesmojoties no Ivara Krasta otrās ģimenes - Jaunā Rīgas teātra aktieriem. Aktieru profesiju ietver tādu burvību, kuru ne ikvienam no mums ir iespēja izjust – izdzīvot vairākas dzīves, bet tai pat laikā saglabāt sevi, "pārejot" no tēlu uz tēla. Taču jautājums vienmēr būs atklāts, vai aktieri, nonākot dabiskā vidē, tiešām iziet no sava tēla vai varbūt tieši otrādi – viņi nemaz nevēlas to darīt. Tāpēc Ivars Krasts izvēlējies ar fotokameras palīdzību ielūkoties savu kolēģu personībās, "ieliekot" vidē, kas, viņaprāt, tos vistiešāk raksturo. Arī vizuāli fotogrāfijas ir veidotas "kustībā", lai joprojām ļautu uz šo jautājumu atbildēt pašam skatītājam.

Ivars Krasts fotomākslai pievērsies vairāk nekā pirms pieciem gadiem, iegādājoties savu pirmo 35mm fotokameru. Fotogrāfija un mūzika kā mākslas veidi aktierim vienmēr šķituši vistīrākie. Mūzika ar savu neizskaidrojamo, nepastarpināto ietekmi uz cilvēku un skaņa kā fizikāla parādība, kas raisa cilvēkam emocionālu līdzpārdzīvojumu. Savukārt ar fotogrāfijas palīdzību ir iespējams fiksēt brīdi no dzīves, kuru mēs vairāk vai mazāk redzam vienādi, bet caur šo objektīvo realitāti tai vienlaicīgi piemīt divas patiesības – autora un skatītāja.

Atgādinām, ka aizvadītā gada vasarā Vecrīgas kafejnīcā Coffee Inn bija skatāma aktiera Ivara Krasta pirmā fotogrāfiju izstāde "Līdzskaņa".

Izstādi "Ārā iešana" Rīgas Mākslas telpā būs iespējams aplūkot no 5. marta līdz 1. aprīlim.

Izstādi organizē aģentūra "Like I Said". Plašāka informācija: www.ivarskrasts.lv, www.artspace.riga.lv