Pierre Durand4. oktobrī plkst.17.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) Juglas filiālbibliotēkā (Brīvības ielā 430a) ar autora piedalīšanos tiek atklāta franču fotomākslinieka Žorža Azra (Georges Azra) fotoizstāde "Ūdens stihija".

Žoržs Azra (pseidonīms Pierre Durand) ir parīzietis. Pēc izglītības astrofiziķis, viņš strādājis kā zinātnieks Orses pilsētas Zinātņu universitātes Zinātnisko pētījumu Nacionālajā centrā Parīzes apkaimē.

Fotogrāfijās autors rāda planētas dabu un pilsētu arhitektūru, kā arī dažādu zemju un kultūru cilvēku iekšējo pasauli. Žorža Azra fotogrāfijas caurstrāvo gaisma un tīrība. Skatītājus valdzina viņa darbu emocionālais dziļums un domas pabeigtība.

Žorža Azra darbi tikuši demonstrēti izstādēs Francijā, Čehijā, Krievijā un citur. Viņa fotogrāfijas aplūkojamas arī internetā: http://foto.mail.ru/mail/piergquetz, http://vokrugsveta.ru/photo/authors/georges.

Izstāde "Ūdens stihija" RCB Juglas filiālbibliotēkā būs skatāma līdz 4. novembrim darbdienās 11.00-19.00, sestdienās 10.00-17.00.