Tirdzniecības centrā ORIGO atklāta žurnālista Igora Meidena un ORIGO vadītāja etnogrāfa Aleksandra Ņemirovska fotoizstāde. Jūs gaida ceļojums uz Butānu, Tibetu, Tuvu, Burjātiju un Irkutskas apgabalu.

Aleksandrs Ņemirovskis jau daudzus gadus apceļo dažādus pasaules reģionus. Padomju laikos viņš apbraukājis gandrīz visus Padomju Savienības austrumu un ziemeļu reģionus kā etnogrāfs, eksotisko instrumentu kolekcionārs un mūziķis. Viņš dzīvojis un strādājis Indijā, apmeklējis tempļus Tibetas un Himalaju virsotnēs, pētījis Tuvas mistisko pasauli un piedalījies rituālos Butānā.

Fotogrāfijām no Tuvas un Butānas ir ievērojama vieta jaunā ekspozīcijā. A.Ņemirovskis savos ceļojumos apmeklējis tradicionālas mākslas festivālus, kas tika rīkoti tempļu tuvumā un pat tempļos. Izrādījās - vajadzēja izstaigāt kalnus, lai saprastu: arī Latvijā var pacelt galvu un ieraudzīt daiļas debesis ar visu varavīksni. Ņemirovskis nav ņēmis ceļojumā līdzi dārgu profesionālu tehniku - pietika ar mobilo un "ziepjutrauku". Galvenais mērķis bija atrast un parādīt emocijas un apgarotas sejas.

Savukārt Igors Meidens jau desmit gadus apceļo Sibīriju - viņš bijis Tuvā, Hakasijā, Krasnojārskas un Irkutskas apgabalos, Burjatijā. Žurnālists piedalījies etnogrāfiskās ekspedīcijās, ceļojis kopā ar vēsturniekiem, mūziķiem, ģeologiem, gidrogrāfiem, pat ar šamaņiem. Pēdēja laikā viņš iemīlejis Baikālu, stepi, sadraudzējas ar burjatiem un evenkiem. Tagad viņš grib savos darbos paradīt Sibīrijas krāšņumu.

Izstāde būs atvērta ORIGO 2. stavā - ieeja no Marijas ielas puses un uz augšu pa eskalatoru - tur veseli 120 daiļdarbi gaida apmeklētājus!