InārsAtzīmējot bezmaksas datorapmācību projekta "Pieslēdzies, Latvija!" piekto gadskārtu, sociālās iniciatīvas ietvaros izveidota fotogrāfa Jura Kmina un stāstu autores Evas Ikstenas-Strapcānes emocionālu cilvēkstāstu reportāža – ceļojoša izstāde "Digitālais dialogs", kas no 15.aprīļa būs apskatāma tirdzniecības parkā Alfa.

Izstādē iemūžināti piecu Latvijas sociālās aprūpes centru iemītnieku pirmās saskarsmes mirkļi ar datortehniku un internetu e-prasmju nedēļas laikā. Jau no pirmdienas, 15. aprīļa, līdz aprīļa beigām izstāde ikvienam būs aplūkojama tirdzniecības parka Alfa otrajā stāvā virs centrālās zāles. Savukārt no maija līdz novembrim izstāde apceļos arī citas Latvijas pilsētas.

Izstāžu "Lēciena mācību stunda" un "Krodera teātris" autors, fotogrāfs Juris Kmins atzīst: "Nedēļu viesojoties piecos sociālās aprūpes centros, centāmies fiksēt pirmos momentus, kādi rodas, kad cilvēks sastopas ar 20.gs. brīnumu – datoru. Emocijas un sagatavotība bija ļoti dažādas – kāda dāma pēc pirmās saskarsmes secināja kā par tikšanos ar dzīvu būtni: "Viņš ar mani nerunā". Galvenā motivācija šiem cilvēkiem ir komunikācija ar bērniem, no kuriem daudzi atrodas ārzemes. Tomēr skaidri redzams, ka ne vecums, ne fizisko spēju ierobežojums nav šķērslis datora apgūšanai."