Trešdien, 5.martā, plkst. 17.00 Rātsnama 1.stāva vestibilā Rīgas domes amatpersonas un Izraēlas ārkārtas un pilnvarotā vēstniece Latvijā Hagita Ben-Jākova (Hagit Ben-Yaakov) atklās Izraēlas fotožurnālista Ziva Korena (Ziv Koren) izstādi "Fotomirklis Telavivā" ("Tel-Aviv Moments"). Tajā būs aplūkojamas 40 fotogrāfijas, kas ir daļa no tāda paša nosaukuma starptautiskās izstādes. Caur saviem darbiem fotogrāfs aicina izstādes apmeklētājus tvert mirkļus no Izraēlas metropoles mutuļojošās dzīves.
Zivs Korens vairāk nekā 20 gadus ir profesionāls Izraēlas fotožurnālists. Šobrīd viņš strādā Izraēlas dienas laikrakstā "Israel Hayom" ("Izraēla šodien"), kā arī pārstāv "Polaris Images" fotoaģentūru Izraēlā un darbojas kā EMEA "Canon vēstnieks".

Savu fotogrāfa karjeru Zivs Korens uzsāka Izraēlas armijā. Pēc 1991. gada viņš strādāja Izraēlas Premjerministra Preses dienestā, bet vēlāk savu karjeru turpināja kā dienas laikraksta "Yedioth Achronoth" ("Jaunākās ziņas") galvenais redaktors un fotogrāfs.
Kopš 1998. gada Zivs Korens darbojas kā neatkarīgais fotogrāfs. Viņa darbi tiek plaši publicēti starptautiskajos plašsaziņas līdzekļos, tostarp, "Time Magazine", "Newsweek", "The Sunday Times Magazine", "Stern", "Der Spiegel", "Paris Match", "Le Figaro", "Corriere Della Sera Magazine and Wired Magazine".
Z. Korena dokumentālās fotogrāfijas projekti galvenokārt skar humanitāro jomu kā Izraēlā, tā citviet pasaulē. Viņš dokumentējis izraēliešu-palestīniešu konfliktu, atspoguļojis nabadzības problēmas, cunami Dienvidaustrumāzijā, zemestrīci Haiti, AIDS Dienvidāfrikā u.c.
Z.Korens ir vairāku prestižu apbalvojumu saņēmējs, turklāt dažus no tiem saņēmis atkārtoti - "Photo District News Award" (trīs reizes), "Yann Geffroy Award", "International Color Award" (divreiz) un "Picture of the Year".
Korena fotodarbi atdzīvojās dokumentālajā filmā "Vairāk nekā 1000 vārdi" ("More Than 1000 Words"), kas pēdējā laikā plaši demonstrēta filmu festivālos visā pasaulē un saņēmusi desmitiem apbalvojumu. Viņš nesen publicējis savu 13 grāmatu, kā arī regulāri lasa lekcijas un piedalās meistarklasēs universitātēs visā pasaulē.