Ceturtdien, 5. martā, iepirkšanās centra "Sky&More" pirmajā stāvā tiks atklāta fotoizstāde "Skaistums ar ieročiem." Izstādes ekspozīciju veido 24 fotogrāfa Dmitrija Ļuļjeva lielformāta darbi, kuros autors iemūžinājis Izraēlas armijā dienējošo sieviešu dzīvi. Vizuālo noskaņu papildinās vairāk kā 70 mainīgi fotoattēli, kas tiks eksponēti uz lielā ekrāna.

Fotogrāfs Dmitrijs Ļuļjevs veiksmīgi apvienojis šķietami pretrunīgo noskaņu starp armijas dzīves realitāti un sievietes būtību, akcentējot skaistumu un sievišķību, ko nespēj apslāpēt ne ieroči, ne skaudrie dzīves apstākļi.

Lai iepazītos ar sieviešu ikdienu un apstākļiem armijas dienestā, fotogrāfs Dmitrijs Ļuļjevs Izraēlā pavadījis divas nedēļas. "Vēlējos, lai ikviens, kurš paraugās uz sievieti formas tērpā un ar ieročiem rokās, joprojām spētu saskatīt sievieti. Izraēlā tā ir realitāte. Tur ar ieročiem prot apieties pat vecmāmiņas. Turklāt sievietes, apgūstot kara mākslas tehniku, nezaudē neko no savas sievišķības. Vēlos, lai ikkatra sieviete to apzinātos," stāsta izstādes autors Dmitrijs Ļuļjevs.

"Izraēlā kara dienests ir obligāts gan vīriešiem, gan sievietēm. Dmitrija Ļuļjeva darbos lieliski tiek parādīts tas, ka sieviete savu sievišķību spēj saglabāt jebkuros apstākļos. Izraēlas armijā trešdaļa no visiem virsniekiem ir tieši sievietes, savukārt katrai piektajai no visām dienējošajām ir augstā kapteiņa un majora pakāpe. Tas ir kā pierādījums sieviešu cīņassparam un uzņēmībai," stāsta iepirkšanās centra "Sky&More" direktore Ārija Avota.

Dmitrijam Ļuļjevam šī ir jau ceturtā izstāde, kura ieskicē kādu savdabīgu sociālās realitātes šķautni: "Fotogrāfija kā mākslas žanrs jau pašos pamatos ir radies, lai fiksētu realitāti. Es necenšos kaut ko izskaistināt, un par galveno vērtību uzskatu spēju uz apkārt notiekošo paskatīties citādi," saka D. Ļuļjevs.

Izstāde "Skaistums ar ieročiem" iepirkšanās centrā "Sky&More" būs apskatāma līdz pat 5. aprīlim.