Jura Puntaka fotoJura Puntaka personālizstāde "Refleksā pasaule" tiks atklāta 2014.gada 6.martā plkst. 18:00 viesnīcas "Radisson BLU Latvija" 2. stāva konferenču centrā.

"Apkārtējā pasaule mums piedāvā uz kaut ko skatīties. Mēs skatāmies, kaut ko redzam. Kas tas ir? Vai redzam to, uz ko skatāmies, un spējam/gribam kaut ko arī ieraudzīt? Objektīvā realitāte lūzt subjektīvās realitātes prizmā, un iztēle saka priekšā it kā pareizo atbildi. Gadās, ka tā ir māns, ilūzija. Subjektīva ilūzija, tātad iedomāta realitāte. Bieži mēs nepūlamies nošķirt objektīvo no subjektīvā un paštaisni dzīvojam tālāk. Vai tas kādam rūp?" Šādu jautājumu uzdod autors, piedāvājot ieskatīties savās pasaules refleksijās, kas tapušas laika posmā no 2011. līdz 2013. gadam.

Katram indivīdam ir savi dzīves mērķi un pasaules uztvere, kas veido tā konotatīvās ilūzijas par apkārtējo, neraugoties uz līdzvērtīga denotāta klātbūtni, kas liek pamatu personības paštaisnumam. Šāda cieša dzīves līniju sasaiste ir iespējama tikai urbanizētā vidē, kas saista autora interesi. Autors 15 darbu sērijā piedāvā ielūkoties savā subjektīvajā objektivitātē, pieļaujot, ka skatītājs tajā saskatīs kaut ko atšķirīgu, citādu, balstītu tikpat subjektīvā uztverē.

Jurim Puntakam ir profesionālā maģistra grādi inženierzinātnēs un tiesību zinātnēs, kā arī vairāk nekā 30 gadu fotografēšanas pieredze brīvajā laika. Viņš ir aktīvs biedrības "Pilsētas fotoklubs" biedrs un apvienības "Kvadrāts" dalībnieks. Piedalījies daudzās grupu fotoizstādēs, bet šī ir viņa pirmā personālizstāde.

Izstāde skatāma viesnīcas "Radisson BLU Latvija" konferenču centra 2. stāvā no 6. līdz 30. martam. Izstādes atklāšana notiks 6.martā plkst. 18:00.

Jura Puntaka foto

Jura Puntaka foto