NG MigrācijasŽurnāls "National Geographic Latvija" no 2. decembra līdz 17. janvārim aicina apskatīt fotoizstādi "Migrācijas" Latvijas Universitātes Bibliotēkā (Kalpaka bulvāris 4, Rīga).

Dzīvnieku pārvietošanās ir iespaidīgs dabas process, no kura atkarīga daudzu sugu pastāvēšana. Izstādē būs aplūkojamas 25 fotogrāfijas, kas attēlos dzīvnieku migrāciju uz sauszemes, ūdenī un gaisā, kā arī cilvēku ietekmi uz vidi un ar to saistīto problemātiku. Apmeklētāji aicināti bez maksas apskatīt izstādi.

Izstādes vieta – renovēts savrupnams Kalpaka bulvārī 4, celts pēc 1874. gada arhitekta J. F. Baumaņa projekta Rīgas pirmajam pilsētas mēram L. V. Kerkoviusam, un veidots izteiksmīgās neogotikas formās. LU īpašumā ēka nonāca 20. gadsimta 40. gados un tajā darbojas LU Bibliotēka, kas saglabā sava pirmā īpašnieka garīgos centienus un šajā laikā kļuvusi par atzītu un iecienītu darba vietu ne tikai studentiem un profesoriem, bet arī citu valstu pētniekiem un viesiem.

Šā gada oktobrī "National Geographic" žurnālam latviešu valodā apritēja tieši gads. Savukārt pasaules mērogā oktobra numurs bija "National Geographic" 125 gadu jubilejas kolekcijas izdevums.

Pirmais pasaulē atzītā žurnāla numurs iznāca 1888. gadā un bija 98 lappuses biezs vienkāršs, melnbalts "pasaules vēstnesis". Vienmuļo fonu iekrāsoja tikai dažas ģeogrāfiskās kartes. Savu šī brīža raksturīgāko iezīmi – krāšņas fotogrāfijas – izdevums ieguva 16 gadus vēlāk un līdz pat šai dienai vairāk kā atzīstami realizē.