Andris ZēgnersViena no lielākajām Latvijas dabas bagātībām ir saules akmens – dzintars, kas radies pirms 40 miljoniem gadu un joprojām ir atrodams Baltijas jūras krastos. Izstāde Saules akmens ir veltīta šīs neparastās matērijas izpētei un atklāšanai jaunā vizuālā pakāpē lielformāta fotogrāfijās. Saules akmens ir novatorisks projekts, kurā Andris Zēgners lauž ierasto priekšstatu par dzintaru. Skatītājiem tiek dota unikāla iespēja tuvplānā vērot 40 miljonus gadu senu pasauli.

Izstāde "Saules akmens" ir veltīta vienai no lielākajām Latvijas dabas bagātībām – dzintaram jeb saules akmenim, kas radies pirms daudziem miljoniem gadu un joprojām ir atrodams Baltijas jūras krastos. Tā ir pati vērtīgākā prece, ko savulaik no Baltijas veda uz Ēģipti, Grieķiju un Romu pa seno Dzintara ceļu. Izstāde ir veltīta dzintara matērijas izpētei un atklāšanai jaunā vizuālā pakāpē lielformāta fotogrāfijās.
Andris Zēgners (1962) ir viens no neparastākajiem savas paaudzes latviešu māksliniekiem, kuram piemīt smalka apkārtējās pasaules vizuālo vibrāciju uztvere un spēja tās pārvērst neparastos mākslas darbos. Autoru interesē dažādu objektu un dabas elementu struktūras un faktūras – to  izpēte un radoša transformācija.
A.Zēgnera fotogrāfijas maijā būs apskatāmas arī izstādēs Neiminsteres abatijā Luksemburgā un mākslas centrā Goldsmiths’ centre Londonā.

Izstāde būs skatāma līdz 30.aprīlim.
Izstādi rīko Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Apvienotajā Karalistē.

Norises vieta
Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB)
1 Exchange Square, Londona EC2A 2JN, Apvienotā Karaliste