Foto A.KrustsPiektdien, 22. aprīlī, plkst. 15.00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē ar fotokonkursa laureātu godināšanu tiks atklāta fotoizstāde "Mans putns 2016".
Jau 15 gadus fotokonkursa "Mans putns" organizatori vienkopus pulcē fotogrāfus – amatierus un dabas mīļotājus. Šogad fotokonkursā piedalās 118 dalībnieki, kas ir par 8 dalībniekiem vairāk nekā iepriekšējā gadā. Kopumā konkursam tika iesūtīti 270 fotoattēli, kas nodoti žūrijas izvērtēšanai. Fotoattēlu vērtēšanas procesā tiek ņemts vērā tehniskais un mākslinieciskais izpildījums, fotografētā objekta unikalitāte un iemūžinātā brīža vienreizīgums. Fotokonkursam iesūtītajos attēlos lielākoties notverti mirkļi ar Latvijas putnu faunas pārstāvjiem, taču ir arī vairākas fotogrāfijas, kurās aplūkojami svešzemju putni.
Fotoizstādi svinīgi atklās Latvijas Dabas muzeja direktore Skaidrīte Ruskule un fotokonkursa koordinators Dmitrijs Boiko. Pasākumā piedalīsies arī fotokonkursa atbalstītāji – Canon IB serviss pārstāvis Māris Vilcāns, tipogrāfijas Brīvs.lv pārstāve Dace Šitca, žurnāla "Vides Vēstis" galvenā redaktore Anitra Tooma un Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvis Ingmārs Līdaka. Muzikālu noti pasākumam piešķirs tradīcijām bagātais bērnu vokālais ansamblis "Knīpas un Knauķi" un Rīgas Saksofonu kvartets, kas aizsācis akadēmiskās saksofonmūzikas ēru latviešu mūzikā.
Konkursa organizatori ir pateicīgi Canon Biznesa centram – IB Serviss, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Latvijas Valsts mežiem, Brivs.lv, Dabas aizsardzības pārvaldei, Rīgas Zooloģiskajam dārzam, apgādam Zvaigzne ABC un žurnālam "Vides Vēstis" par veiksmīgu sadarbību un atbalstu fotokonkursa realizēšanā.
Fotoizstāde "Mans putns 2016" Latvijas Dabas muzeja izstāžu zālē skatāma līdz 8.maijam. Ieeja izstādē ar muzeja biļetēm.
Fotokonkursa laureātu darbi tiks publicēti arī muzeja mājaslapā www.dabasmuzejs.gov.lv un žurnālā "Vides Vēstis".