lkfa foto konkurss2009

Kāzu fotogrāfiju konkursa nolikums

1.Vispārēja informācija

1.1. Latvijas Kāzu fotogrāfu asociācija (turpmāk tekstā - LKFA) rīko pirmo kāzu fotogrāfiju konkursu ar mērķi attīstīt kāzu fotogrāfijas žanru, apzināt labākos Latvijas kāzu fotogrāfus un reklamēt plašākai sabiedrībai viņu pakalpojumus. Turpmāk šādu fotokonkursu paredzēts rīkot katru gadu.

1.2. Piedalīties fotokonkursā drīkst ikviens fotogrāfs.

1.3. Fotogrāfiju iesniegšana un vērtēšana ir paredzēta 7 kategorijās:

1.3.1. "Gatavošanās" - līgavas un/vai līgavaiņa vai viņu tuvinieku un vedēju gatavošanās kāzu norisei fotogrāfijas;
1.3.2. "Ceremonija" - civilās vai reliģiskās kāzu ceremonijas fotogrāfijas;
1.3.3. "Portrets" - līgavas vai līgavaiņa portrets gatavošanās periodā vai kāzu norises laikā;
1.3.4. "Jaunais pāris" - jaunā pāra fotogrāfijas kāzu norises laikā;
1.3.5."Emocijas" - kāzu norises fotogrāfijas, kurās parādītas cilvēku emocijas prieks, skumjas, jautrība u.c.;
1.3.6. "Bērni" - bērnu fotogrāfijas kāzu norises laikā;
1.3.7. "Detaļas" - gatavošanās periodā vai kāzu norises laikā uzņemtās detaļas (kāzu atribūti, galdu, automašīnas noformējums, apģērba detaļas u.c, kas raksturo kāzas).

1.4.Par konkursa administratoru tiek noteikts LKFA prezidents - Dmitrijs Mokejevs, kas nevar piedalīties šī gada fotokonkursā.

1.5.Kopvērtējumā ievērojot vērtēšanas rezultātus katrā no kategorijām tiks noteikts Gada labākais kāzu fotogrāfs.

2.Fotogrāfiju iesūtīšanas nosacījumi

2.1. Fotogrāfijas iesniedzējs var būt fotogrāfijas autors vai autoru grupa.

2.2. Iesniedzamo fotogrāfiju skaits nav ierobežots, var iesniegt fotogrāfijas, kas uzņemtas 2009. gadā un agrāk. Turpmākajos fotokonkursos tiks paredzēta tikai attiecīgajā gadā uzņemto fotogrāfiju vērtēšana.

2.3. LKFA biedrs drīkst iesūtīt 3 fotogrāfijas bez maksas, par katru nākamo bildi ir jāmaksā 3,00Ls. Fotogrāfs, kurš nav LKFA biedrs, drīkst iesūtīt 1 bildi bez maksas, par katru nākamo bildi ir jāmaksā 5,00Ls. Samaksa par papildus fotogrāfiju iesūtīšanu tiks izmantota LKFA saimnieciskās darbības nodrošināšanai, mājas lapas attīstībai un uzturēšanai, konkursa organizēšanai un balvu iegādei.

2.4. Fotogrāfijas var iesniegt papīra veidā vai digitāli. Papīra fotogrāfijām jābūt ne mazākām kā A4 izmērā. Digitāli fotogrāfijas jāsagatavo samazinātā izmērā JPEG formātā ar garāko malu 1200pix.

2.5. Attēla redzamam ir jābūt saistībai ar kāzām un nedrīkst pārkāpt vispārpieņemtās morāles un pieklājības normas vai pastāvošo likumdošanu;

2.6. Attēlā nedrīkst būt parādīta vardarbība un cita veida aizskarošs un amorāls saturs. Autors ir atbildīgs par visām sekām, kas var rasties iesūtot fotogrāfijas publiskam konkursam, paredzot, ka fotogrāfijas pēc atlases var tikt publicētas LKFA mājas lapā www.lkfa.lv, un nodrošina LKFA pret trešo personu prasībām.

2.7. Uz attēla nedrīkst būt nekādi datumi, uzraksti, logotipi (izņemot tos, kas ir redzami pašā fotogrāfijā) vai paraksti. Attēls nedrīkst būt digitāli ierāmēts.

2.8. Fotogrāfijas jānosūta uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai uz LKFA juridisko adresi: Rīga, Kalnciema iela 116c-24, LV-1046. Nosūtot fotogrāfijas, autoram precīzi jānorāda, kurā kategorijā ir paredzēts ievietot konkrētu fotogrāfiju. Ja autors izmanto iespēju par samaksu nosūtīt lielāku fotogrāfiju skaitu saskaņā ar 2.3 punkta nosacījumiem, autoram jāieskaita LKFA kontā attiecīgā summa un kopā ar iesūtāmajām fotogrāfijām jāsniedz informācija par naudas pārvedumu. LKFA 5 dienu laikā pēc fotogrāfiju saņemšanas un naudas ieskaitīšanas kontā, e-pastā nosūta akceptu par līdzdalību konkursā.

2.9. Fotogrāfiju iesniegšanas termiņš ir 20.12.2009.

 

3. Fotogrāfiju vērtēšana un balvas

3.1. Katrā kategorijā būs nominācija uz labāko kāzu fotogrāfu savā kategorijā. Kopā ir paredzēta 7 vienādas nozīmes balvas katrā kategorijā.

3.1.1. Katrs pirmās vietas ieguvējs saņems:
- diplomu un bezmaksas dalību LKFA uz vienu gadu;
- 50% atlaidi reklāmas izvietošanu precos.lv vortālā;

3.1.2. Otrās un trešās vietas ieguvēji saņems:
- 30% atlaidi fotolaboratorijas pakalpojumiem uz pusgadu.

3.2. Galveno balvu - titulu "Gada labākais kāzu fotogrāfs", balvu, diplomu un bezmaksas dalību LKFA uz vienu gadu saņems tas fotogrāfs, kurš saņems visaugstāko punktu skaitu summējot žūrijas vērtējumu pa kategorijām.

3.3. Konkursa žūrijā ir paredzēts iekļaut ne mazāk kā 5 dalībniekus, no kuriem vismaz 3 ir profesionāli fotogrāfi, pārējie var būt radošu profesiju pārstāvji ar pieredzi vizuālu materiālu vērtēšanā (redaktori, žurnālisti u.c)

3.4. Nākamā gada konkursa žūrijā paredzēts iekļaut iepriekšējā gada konkursa galvenās balvas ieguvēju.

3.5. 2009.gada konkursa žūrija: Valdis Brauns, Elmārs Rudzītis, Linda Ratuta, Gunārs Binde un Sergejs Getņikovs.

3.6. Katrs no žūrijas dalībniekiem veic individuālu vērtēšanu nosakot labākos darbus katrā no kategorijām. LKFA konkursa administrators piegādā žūrijas locekļiem vērtējamās fotogrāfijas nenorādot attiecīgās fotogrāfijas autoru. Vērtēšana tiks veikta katrā kategorijā atsevišķi aritmētiski aprēķinot labākos rādītājus ievērojot katra žūrijas locekļa vērtējumu. Izmantojot vietu sadalījumu katrā kategorijā aritmētiski tiks noteikts uzvarētājs kopvērtējumā. Gadījumā, ja divi pretendenti iegūs vienādu punktu skaitu kopvērtējumā, par labāko tiks atzīts tas, kuram būs vairāk augstāko vērtējumu atsevišķās kategorijās.

3.7. Informācija par konkursa rezultātiem un labākās fotogrāfijas katrā kategorijā tiks ievietotas LKFA mājas lapā www.lkfa.lv.